Hallaselkä hyppäsi nuorten MM-rajan

#UUTINEN 11.12.2017

Uimahyppyjen PM-kisat Ruotsin Jönköpingissä päättyivät isäntämaan pistevoittoon. Roope Rundgren hyppäsi päätöspäivänä kolmannen kullan ja Lauren Hallaselkä löi kiilaa ruotsalaistyttöjen vahvaan rintamaan.

Lauren Hallaselkä ja Ruotsin viisinkertainen olympiahyppääjä Anna Lindberg. Kuva: Satu Uusitalo

Vantaan Roope Rundgren onnistui myös sunnuntain kolmen metrin kilpailussaan ja hyppäsi itsensä triplamestariksi näissä kilpailuissa. Tulevaisuuden kannalta parasta on se, että kaikki telineet voitettiin SM-tulosluokkaraja ylittämällä. Roope teki myös omat ennätyksensä sekä metrillä että kerroksilla.

– Olen treenannut tosi paljon kisahyppyjä ja olen tosi tyytyväinen näihin PM-kisoihin. Nyt haluan harjoitella vielä kovempaa ja tehdä vielä vaikeampia hyppyjä, kertoo tyytyväinen 12-vuotias.

Hallaselkä ylitti taas 300 pistettä

Tiirojen Lauren Hallaselkä hyppäsi hopeaa B-tyttöjen metrillä nuorten MM-rajan ylittävällä tuloksella. 303,95 tuotti hopeaa ruotsalaisten puristuksessa. Sarja oli tasainen, mutta muutaman hypyn viimeistelyyn jäi vielä puutteita ja ensimmäisten viiden hypyn kokonaispistemäärää tulee vielä nostaa kesän arvokilpailuihin.

– Päätin etukäteen, että ylitän täällä 300 pistettä. Olen ylittänyt sen nyt jo useamman kerran, 14-vuotias aikuistenkin maajoukkueeseen valittu nuori lupaus kertoo.

– Tarvitsen kisahyppyihini vielä lisää toistoja, jotta ne ovat kilpailutilanteessa varmempia. Esimerkiksi kolmosella ulospäin kaksi ja puoli volttia on minulle uusi hyppy ja tein sen nyt vasta ensimmäistä kertaa kilpailuissa.

Nuorten MM-kilpailut kisataan Ukrainan Kiovassa ensi heinäkuun loppupuolella. Suomi tavoittelee kilpailuun 4-5 hyppääjän joukkuetta.

Juho ja Jouni dominoivat miesten metriä

Ensimmäistä vuottaan B-tytöissä kilpaileva Sofia Slöör valittiin kahden hyppääjän telinekohtaisen kiintiön vuoksi kilpailemaan ylempään A-sarjaan. Sofia saavutti hienosti pronssia päälajissaan kerroshypyissä.

– Olen vaikeuttanut syksyllä hyppyjäni ja A-sarjassa sain tehtyä molemmat uudet hyppyni kilpailuissa. Sekä sisäänpäin kaksi ja puoli volttia taittaen, että taaksepäin kierrehyppy onnistuivat kilpailussa, mikä oli tosi hieno juttu, kertaa ensi kesän nuorten EM-kilpailuihin tähtäävä Sofia.

Aarne Riekki hyppäsi hopealle B-poikien kerroksilla. Aarne teki näissä kilpailuissa kaksi henkilökohtaista ennätystä. Ensi vuonna koittaa siirtyminen A-sarjaan ja vaikeampien hyppyjen pariin.

Nea Immonen hyppäsi hienosti pronssille naisten 3 metrin laudalla omilla ennätyspisteillään.

Miesten metrin kilpailu päättyi ilahduttavasti Suomen kaksoisvoittoon. Juho Junttila hyppäsi toistamiseen mestariksi näissä karkeloissa ennen maajoukkuetoveriaan Jouni Kallunkia. Molempien sarjoihin jäi vielä petrattavaa, vaikka Juholla EM-kilpailuiden B-raja ylittyikin.

– Tämä oli sellainen normaali kisapäivä, pääsi vetämään kisan rutiinilla, Juho kommentoi kilpailun jälkeen.

– Onnistumiset olivat kivoja, ulospäin kahdesta ja puolesta voltista ja kierrehypystä sain tänään huippupisteet, jatkaa Juho.

Isäntämaa Ruotsi vei PM-kisojen kokonaispotin viime vuoden tapaan. Naapurimaassa on kasvamassa Suomen tapaan todella lahjakkaita junioreita ja erityisesti B-tyttöjen lajit olivat näissä kilpailuissa kovatasoisia. Toivottavasti ensi kesän nuorten EM-kilpailuissa nähdään useita pohjoismaalaisia nuoria finaaleissa.


Tulospalvelu