Hakkarainen ja Lahtinen upeisiin Suomen ennätyksiin Norjassa

#UUTINEN #UINTI 29.10.2023

Laura Lahtinen oli iskussa Norjan kisoissa. Kuva: North Sea Swim Meet

Norjan Stavangerissa uidussa North Sea Swim Meetissä lyhyen radan kilpailussa oli mukana kilpailemassa jopa 27 suomalaisuimaria. 

Huimia SE-aikoja heti ensimmäisenä päivänä

Ada Hakkarainen pisti tuulemaan heti Swim Meetin ensimmäisenä päivänä kun hän ui naisten 1500 metrin vapaauinnin uuden Suomen ennätyksen lyhyellä radalla. Simmistä edustava Hakkarainen pysäytti kellot lopulta aikaan 16.12,34 ja paransi samalla Laura Lahtisen nimissä ollutta edellistä SE-aikaa yli 17 sekuntia. Samalla Hakkarainen alitii ajallaan joulukuussa kisattaviin lyhyen radan EM-kilpailuihin.

“Ollaan treenattu pitkäjänteisesti ja saatu riittävästi ehjiä treeniviikkoja alle. Olen pysynyt terveenä koko syksyn ja on ollut helppo treenata. Näissä kisoissa on ollut tosi hyvä fiilis joka myös auttoi uinnissa”, Hakkarainen perkasi omaa ennätysuintiaan.

Stavangerissa muutenkin hyviä uinteja uinut Hakkarainen valittiin kisojen päätteeksi koko Swim Meetin parhaaksi uimariksi nuorten sarjassa.

200 metrin sekauinnissa nähtiin niin ikään rikottu SE-aika, kun Laura Lahtinen kosketti seinää ajassa 2.09,48. Jo viime joulukuun MM-kisoissa ennätyksen ovia kolkutellut Lahtinen tykitteli nyt oikein toden teolla, kun edellinen Suomen ennätys rikkoutui yli sekunnilla. Lähes yhdeksän vuotta vanha Tanja Kylliäisen nimissä ollut ennätys oli uitu 2014 Dohassa aikaan 2.10,51.

“Viime joulukuun MM-kisoissa jäi hampaan koloon kun jäin vain kymmenyksen päähän. Tiesin että mahdollisuus on, mutten ajatellut että pystyisin sitä ihan sekunnilla parantamaan”, Lahtinen kommentoi huippusuoritustaan.

Molemmilta SE-ajan uineilta Hakkaraiselta ja Lahtiselta nähtiin muitakin kovia uinteja, kuten sunnuntain 400 metrin sekauinti. Suomalaiset nappasivat lajissa kolmoisvoiton, kun korkeimmalle korokkeelle nousi Lahtinen, keskimmäiselle Hakkarainen ja kolmanneksi itsensä kauhoi niin ikään Simmistä edustava Wilma Sundt.

Viesteissäkin suomalaisille menestystä

Lauantaina nähtiin viestiuinneissakin menestystä kun 4x50 metrin sekauinnista tuli kultaa sekajoukkueen voimin. Mukana joukkueessa ui Davin Lindholm, Erik Nurmi, Kiia Metsäkonkola ja Peppi Siirtola.

Sunnuntaina uitiin miesten ja naisten 4x100 metrin vapaauintiviestit, joissa molemmissa suomalaisten joukkue ui palkintokorokkeelle. Miehissä tuloksena oli hopeiset mitalit joukkueella johon kuului Mihail Khanoukaev, Kalle Pesälä, Aron Zautasvili ja Konsta Rantasuo.

Naisten viestijoukkue sen sijaan ui astetta korkeammalle korokkeelle kun he voittivat oman matkansa. Naisten kultaa voittaneessa joukkueessa ui Laura Lahtinen, Kiia Metsäkonkola, Peppi Siirtola ja Fia Stenman.

Suomen joukkueen mukana Norjaan ja kisoihin matkannut joukkueenjohtaja Marjoona Teljo oli hyvin tyytyväinen joukkueen suoritukseen ja tapahtumaan.

“Kisa ylitti kaikki odotukset niin tapahtumana kuin uimareiden suoritustenkin osalta. Luonnollisesti Lauran ja Adan aloituspäivän SE:t antoi hienon buustin porukalle. Olen erittäin tyytyväinen uimareiden tekemiseen! Tämä oli oikein hyvä kisa kaikin puolin tähän hetkeen kautta. Naisten 4x100 vapaauintiviestin voitto toi meille myös kiertopalkinnon, joten eiköhän me tänne ensi vuonnakin tulla.”

Tulokset

Asiasanat

Stavanger