FINA valitsi neljä uimaria lisää Lontooseen!

#UUTINEN 20.6.2012

Ari-Pekka Liukkonen, Matti Mattsson, Emilia Pikkarainen ja Hanna-Maria Seppälä ovat neljä FINA:n OST-ajoilla valitsemaa olympiauimaria Lontooseen Matias Kosken seuraksi.

Lontoon huikealle olympia-areenalle on tyrkyllä peräti viisi suomalaisuimaria. Kuva: Jussi Salminen

Kansainvälinen uimaliitto FINA valitsi keskiviikkona Olympic Selection Time -aikarajojen (ns. B-raja) perusteella neljä suomalaisuimaria Lontoon olympiauinteihin. FINA ilmoitti valinnasta keskiviikkona Suomen Uimaliitolle ja Suomen Olympiakomitealle.

Neljä valittua uimaria ovat Ari-Pekka Liukkonen, Matti Mattsson, Emilia Pikkarainen ja Hanna-Maria Seppälä. Heidän lopullisesta olympiajoukkueeseen valinnasta päättää Suomen Olympiakomitean hallitus valintakokouksessaan 5. heinäkuuta. Mikäli Olympiakomitea valitsee kaikki OST-rajoilla FINA:n valitsemat uimarit mukaan joukkueeseen, on Suomen olympiauimareiden määrä Lontoossa yhteensä viisi.

Huhtikuun alussa 1500 metrin vapaauinnissa olympialaisten OQT-rajan (ns. A-raja) uinut Matias Koski on jo valittu Lontoon joukkueeseen Olympiakomitean valintakokouksessa 24. toukokuuta.

"Tämä on todella hieno juttu! Meidän tavoite Lontooseen oli viisi uimaria, se oli kova tavoite ja nyt se on täyttymässä. Lontooseen lähtee todella hieno joukkue.", valmennuspäällikkö Ippe Natunen hehkui FINA:n valinnat kuultuaan.

FINA:n valitsemat OST-uimarit

Ari-Pekka Liukkonen
OST-valinta:      M 50 m VU 22,22

Matti Mattsson
OST-valinta:      M 200 m RU 2:12,65 

Emilia Pikkarainen
OST-valinta:      N 100 m PU 59,02 

Hanna-Maria Seppälä
OST-valinta:      N 100 m VU 54,97