EM-uimahypyt alkoivat tiimikisan 5. sijalla!

#UUTINEN 18.6.2013

Suomen joukkuekisan kaksikko Iira Laatunen ja Heikki Mäkikallio otti komean viitossijan tiistaina alkaneissa Rostockin EM-kisoissa. Sunnuntaihin asti jatkuvia kilpailuja voi seurata livenä netissä.

Iira Laatunen ja Heikki Mäkikallio sijoittuivat Team-kisassa hienosti viidenneksi pistein 338,05. Heikki sai kaikista hypyistä tuomareilta pisteitä vähintään kahdeksan arvosta. Käsiltä lähtevästä hypystä tuli jopa pari yhdeksikköä. Iira puolestaan teki joukkueen vaikeimmat hypyt omalla tasollaan. 

Kulta meni Ukrainalle ylivoimaisella erolla kakkosena tulleeseen Saksaan. Venäjän pronssipisteet olivat 348,10 eli suomalaisparilta jäi mitali vain noin kymmenen pisteen päähän. 338,05 on kuitenkin selkeästi Suomen paras tulos joukkuekisassa.

Katso kisoja netti-tv:stä!

EM-uimahypyt kisataan Saksan Rostockissa 18.-23. kesäkuuta. Suomella on mukana viiden hyppääjän joukkue. Taina Karvonen, Tiia Kivelä, Iira Laatunen, Jouni Kallunki ja Heikki Mäkikallio. Keski-iältään joukkue on 20,2-vuotias. Kivelä ja Kallunki ovat aikuisten arvokisojen ensikertalaisia.

Joukkueen kuopus, 17-vuotias Tiia Kivelä, on valittu ainoana suomalaisena myös Barcelonan MM-kisoihin heinäkuun 20. päivä alkaen. Toinen debytantti, Oulun Uintia edustava Jouni Kallunki, oli kesäkuun alun SM-kilpailuissa Vantaalla ennätysvireessä.

Heikki Mäkikallio on kerroshyppyjen nuorten EM-pronssimitalisti kesältä 2010. Iira Laatunen on puolestaan maistanut EM-finaalitasoa viime vuonna, ja lisäksi kolmen metrin parihypyissä Taina Karvonen ja Iira Laatunen olivat EM-finaalin kahdeksansia vuonna 2011. Karvoselle Rostockin EM-mittelöt ovat jo neljännet, joten hän on joukkueen kokenein.

Kaikkiaan kisoissa on 115 urheilijaa 19 maasta. Järjestäjät tarjoavat kisasivuillaan netti-tv:n, jonka kautta kilpailuja voi seurata.

Kisasivut: www.emrostock2013.com 

Suomalaisten lajit Rostockin EM-kilpailuissa

Taina Karvonen (Oulun Uinti, valmentaja Juri Putigin)
PE 21.6. 1 m
LA 22.6. 3 m 
SU 23.6. 3 m parihypyt

Tiia Kivelä (Uimahyppyseura Tiirat, Helsinki, valmentaja Satu Uusitalo)
PE 21.6. 1 m 
LA 22.6. 3 m 

Iira Laatunen (Uimahyppyseura Tiirat, Helsinki, valmentaja Satu Uusitalo)
KE 19.6. Kerroshypyt 
SU 23.6. 3 m parihypyt

Jouni Kallunki (Oulun Uinti, valmentaja Juri Putigin)
KE 19.6. 1 m
TO 20.6. 3 m 

Heikki Mäkikallio (Uimahyppyseura Tiirat, Helsinki, valmentaja Satu Uusitalo)
SU 23.6. Kerroshypyt