Eetu Piiroinen kohensi kisaennätystä

#UUTINEN 25.1.2013

Nuorten lyhyen radan mestaruusuinnit alkoivat sähäkästi Turun Impivaaran uintikeskuksessa perjantaina. Avausjaksossa nähtiin kaksi uutta kisaennätystä.

Nuorten mestaruusuinneissa on mukana 332 uimaria. Viiden jakson kisoissa uidaan yhteensä 30 lajia, kun 50 metrin matkat eivät kuulu nuorten kisojen ohjelmistoon.

Simmis Grania edustava Eetu Piiroinen voitti 18-vuotiaiden poikien pisimmän matkan, 1500 metrin, nuorten mestaruuden ajalla 15:33,11. Vielä 17-vuotiaalle Piiroiselle sattui pieni laskuvirhe, ja hän luuli tulleensa maaliin jo 1450 metrin kohdalla. Myöskään toimitsijat eivät olleet tilanteen tasalla, sillä vihellystä ei tässä kohtaa kuultu, ja Piiroinen sai viestin matkan vajaudesta altaan laidalta. Hän jatkoi kuitenkin pian matkaa pysähtymisensä jälkeen ja paransi reilut kaksi sekuntia vuoden 2010 kisaennätystä, jota piti Toni Ahola. Piiroisen oma ennätys on peräti 15:16,40, jolla hän on lyhyellä radalla Suomen toiseksi nopein 1500 metrin uimari Antti Kasvion jälkeen.

Raision Urheilijat kellotti uuden kisaennätyksen tyttöjen 4x100 metrin sekauintiviestissä. Janna Ovaska, Erika Bergström, Laura Mäki ja Anu Bergström. Uudet ennätysluvut ovat 4:15,78, ja kohennusta Espoon Cetuksen nimissä olleeseen ennätykseen tuli 0,35 sekuntia.

Tyttöjen 800 metrin vapaauinnin vei Hilla Kortetjärvi. Raision Urheilijoiden riveissä treenaava Kortetjärvi oli hilkulla alittaa maagisen yhdeksän minuutin rajan, mutta kellotti kuitenkin uuden ennätyksensä, 9:00,42, vajaalla kahdella sekunnilla.

Poikien sekauintiviestin mestaruuden vei Espoon Cetus, joka on jalkeilla Turussa kisojen toiseksi suurimmalla joukkueella. Espoolaisia on mukana 40 ja seura johtaa pistekilpilua avauspäivän jälkeen. Uusi seura, Uinti Tampere, on kisojen suurin joukkue 44 uimarilla.


Kisasivu