Cetuksen nuoriso ui kisaennätyksiin

#UUTINEN 26.4.2015

SM-uintien päätöspäivän aamujaksossa oli jaossa neljä nuorten mestaruutta. Christoffer Fredrikson ja Aino Otava kiihdyttivät kultamitaleille kisaennätysvauhtia.

Aino Otava johdatti joukkoa 200 metrin vapaassa. Kuva: Jussi Salminen

Christoffer Fredrikson oli ylivoimainen nuorten mestari poikien 200 metrin selkäuinnissa. Hän kauhoi aikaan 2.04,54 parantaen yli kaksi sekuntia Manu Mäntymäen nimissä vuodesta 2000 ollutta nuorten mestaruuskilpailuennätystä. Ennätysryöstöön Fredriksonin ei edes tarvinnut panna parastaan, sillä espoolaisen oma ennätys on vielä kahdeksan kymmenystä parempi kuukauden takaisista GP-kisoista. Satasella Frerikson jäi vain seitsemän sadasosaa Mäntymäen kisaennätyksestä.

Otava sai toisen kisaenkan

Aino Otava oli iloinen kisaennätyksestä 200 metrin vapaassa. Hänkin oli suvereeni nuorten mestari ajalla 2.04,21. Marjo Hienosen 11 vuotta vanha kisaennätys kaatui reilulla puolellatoista sekunnilla.

– Ihan hyvä uinti näin viimeiselle päivälle, kolmas vinsta oli vähän huono, Otava mietti.

Fredriksonin tavoin hänenkään ei tarvinnut uida omaa ennätystään, sillä Otavan nimissä oleva nuorten Suomen ennätys kirjataan vielä puolisen sekuntia paremmin. Hän ui kisaennätyksen myös 400 metrin vapaassa perjantaina.

– Viime vuonna vähän harmitti, kun jäin tuosta kisaenkasta. Illalla on vielä finaali ja viestin selkäuintiosuus, Otava päätti.

Vaasassa on uitu nyt neljä nuorten kisaennätystä. Fredriksonin ja Otavan ennätysten lisäksi Simmiksen Lotta Upanne vei 200 metrin selkäuinnissa Vilma Ruotsalaisen kisaennätyksen seitsemän sadasosan turvin.

SM-uintien viimeinen jakso alkaa klo 16.00.


SM-kisasivu  

Henkilöt

Lotta Upanne