Aluekilpailut paketissa, Lappeenranta kutsuu

#UUTINEN 5.11.2018

Ikäkausimestaruusuintien aluekilpailut käytiin viikonloppuna seitsemällä paikkakunnalla. Kahden nuorimman ikäluokan uimareiden kisat on uitu ja vanhemmissa ikäluokissa parhaimmisto keskittyy nyt loppukilpailuihin.

Kouvolan aluekilpailut. Kuva: Juri Haverinen

Vuoden suurin uintitapahtuma, lyhyen radan ikäkausimestaruusuinnit, käytiin lähes 2300 uimarin voimin viikonloppuna Espoossa, Hämeenlinnassa, Kouvolassa, Oulussa, Porissa, Salossa ja Vantaalla. Viikonlopun aikana otettiin yli 12,5 tuhatta starttia.

10–11-vuotiaiden tyttöjen ja 11–12-vuotiaiden poikien osalta jäävät voimaan valtakunnalliset tulokset. Vanhemmissa ikäluokissa henkilökohtaisten lajien 16 parasta kustakin ikäsarjasta jatkaa kilpailujaan Lappeenrannan ikäkausimestaruusuinneissa 30.11.–2.12.

Lahtinen urakoi rankasti

Aluekilpailuissa tehtailtiin jo parikymmentä kilpailuennätystä. Kaikkiaan kahdeksan uimaria ylsi kisaennätyksille ja yli puolet ennätyksistä kahmi Helsingfors Simsällskapin Laura Lahtinen, joka oli kasannut kisoihinsa huiman 15 henkilökohtaisen lajin ohjelman.

– Viimeisessä jaksossa, varsinkin parissa viimeisessä lajissa (100 m vu ja 200 m pu), alkoi vähän väsyttämään, mutta yllättävän hyvin kyllä jaksoin. Taidan uida Lappeenrannassakin kaikki samat lajit, kun näin hyvin meni, Lahtinen kertoi.

400 metrin sekauinnissa hän koki hylkäyksen, joten sitä hän ei pääse loppukilpailuissa starttaamaan. Kisaennätysten lisäksi Lahtinen kellotti omat ennätyksensä satasen vapaassa ja 50 metrin selkäuinnissa. Hän yllättyi positiivisesti vauhdistaan Espoonlahdessa kisatuissa aluekilpailuissa:

– Aika lailla sitä "perussettiä", mutta 800 metrin vapari oli ehkä paras uintini, kun oli tarkoitus uida se vain rennosti läpi, mutta sitten tulikin noin kova aika (8.42,42). Kuitenkin olin yllättynyt, että meni noinkin kovaa näissä kisoissa, kun oli niin raskas ohjelma, Lahtinen jatkoi.

Peruutukset määrittävät lopulliset osallistujat

Aluekilpailuissa 16 parhaan joukkoon ikäsarjassaan uineet voivat peruuttaa loppukilpailupaikkansa halutessaan kolmen vuorokauden kuluessa, eli 7.11. mennessä. Peruuttaneiden tilalle nostetaan uimareita valtakunnallisista tuloksista, myös tiedossa oleva varasijan käyttämättä jättäminen tulee ilmoittaa peruutuksena.

8.11. julkaistaan osallistujalista loppukilpailuihin, tällöin peruuttaminen on mahdollista enää erittäin pakottavista syistä, ja tällöin tilalle nostetaan enää enintään kolme uimaria. Peruutuksia pakottavista syistä otetaan vastaan 27.11. asti.

Oulun PM-kilpailuihin (7.–9.12.) nimettävillä uimareilla on oikeus peruuttaa IKM-loppukilpailupaikka myöhässä ilman pakottavaa syytä välittömästi PM-joukkueen julkistamisen (19.11.) jälkeen. Aiheesta lisää uinnin ilmoitustaululla


Ennätykset ja tulokset IKM-kisasivulla 

Henkilöt

Laura Lahtinen