Rollo-Uinteihin muutoksia

20.11.2019

Rollo-uinteihin lisätään kesästä 2020 alkaen kuudes kilpailujakso. Kilpailut alkavat jatkossa perjantaiaamuna. Jakson lisäämisellä kilpailun kasvanutta kestoa saadaan rajattua urheilijoille paremmin sopivaksi, jolloin ruokailuihin ja palautumiseen jää enemmän aikaa. Pidemmän tauon merkitys korostuu erityisesti paikkakunnilla, joilla kilpailupaikan ja majoituskoulujen välinen etäisyys on pidempi. Monet seurat ovat jo nykyisellään saapuneet kilpailupaikalle torstai-iltana.

Muutos mahdollistaa myös toimivamman lajiohjelman sekä lisälajien tarjoamisen nuorimmalle ikäsarjalle (T-10 ja P-11), joille on jatkossa tarjolla myös 200 metrin vapaauinti. Näin kaikilla ikäluokilla on tarjolla kuusi lajia (joka jaksossa yksi) ja pidemmän matkan urheilijat huomioidaan myös nuorimmassa ikäsarjassa.

Leirilaji 50 m vapaauintia keskitetään sunnuntaille ja tarjotaan kaikille kilpailun ikäluokille. Tällöin leirille sunnuntaina saapuvilla tytöillä ja pojilla on mahdollisuus uida laji juuri ennen leirin alkua. Ikäsarjalisäyksellä pyritään kannustamaan erityisesti nuorimpia ikäsarjoja tarjoamalla heille mahdollisuus kamppailla oman tasoisia uimareita vastaan.

Seuraavat Rollo-uinnit kisataan Tampereella 5.-7. kesäkuuta 2020.

Lajiohjelma