Vuoden viimeisellä uimahyppyjen alueleirillä koettiin iloisia onnistumisia

#UUTINEN #UIMAHYPYT 2.11.2023

Vuoden viimeinen uimahyppyjen alueleiri järjestettiin Kuopiossa 28.–29.10.2023, joka oli hyppääjien palautteen mukaan jälleen kerran onnistunut tapahtuma. Leirille osallistui 23 uimahyppääjää ja edustettuina oli seitsemän eri seuraa.

– Mulla on vatsalihakset kipeet, kun tehtiin lankkuja, mutta oli tosi kivaa, kertoi leirin päätyttyä nuori uimahyppääjän alku.

Leirillä oli monipuolisesti kuivaharjoittelua ja sen aikana hyppääjät saivat hyödyntää muun muassa läheistä voimisteluhallia akrobaattiseen harjoitteluun. Uimahallilla tehtiin lajinomaista kuntoharjoittelua ja altaassa työstettiin edellisen alueleirin tapaan tekniikkaa ja hyppyjä eri teilineiltä.

Alueleirit ovat hienosti koonneet mukaan hyppääjiä eri puolilta Suomea ja uusia kaverisuhteita on luotu hyppääjien kesken, mikä on tärkeää lajinkin kannalta. Juho Junttila on mahtavasti luotsannut tämän vuoden alueleirityksiä ja tarjonnut hyppääjille uusia ideoita arkitreenaamiseen.

– Pidän leirien tärkeimpänä onnistumisena sitä, että eri-ikäiset ja tasoiset hyppääjät ovat päässeet haastamaan itseään sekä harjoittelemaan hyppyjä yhdessä, Junttila sanoo.

Hän lähettääkin terveisiä niille hyppääjille, jotka eivät ole osallistuneet aiemmin alueleirille.

– Iso osa porukasta palaa leireille. Minusta se on merkki siitä, että ne nähdään mielekkäinä tapahtumina, jotka ovat kokeilemisen arvoisia.

Ensi vuonna alueleirit jatkuvat ainakin neljän leirin verran. Alueleirityksissä keskitytään jatkossa enemmän myös valmentajien koulutukseen ja mentorointiin leirityksen osana, joten ensi vuoden alueleireille toivotaan myös aloittelevia ja kokeneempia valmentajia mukaan altaan reunalla havainnoimaan ja osallistumaan.

Seuraava alueleiri on alustavan suunnitelman mukaan tammi-helmikuussa 2024. Leirin tarkempi ajankohta ja paikkakunta julkaistaan pian Uimahyppyjen kalenterissa.

Henkilöt

Juho Junttila