Uimahyppyjen vuoden ensimmäinen alueleiri takana

#UUTINEN #UIMAHYPYT 29.1.2024

Vuoden ensimmäinen uimahyppyjen alueleiri järjestettiin Jyväskylässä 20.–21.1.2024. Leirille osallistui 21 nuorta ja innokasta uimahyppääjää neljästä eri seurasta.  

Leirin aikana hyppääjät saivat monipuolisesti tutustua uimahyppyjen eri osa-alueisiin. Hyppyjä ja niiden kehittelyä harjoiteltiin lajinomaisesti sekä altaalla, kuivalla ja voimisteluhallissa. Valmentajat jakoivat osallistujat leirin alussa ryhmiin siten, että kaikki ryhmät olivat taidollisesti suurin piirtein samassa kehitysvaiheessa. Omissa ryhmissään jokainen hyppääjä pääsi taidollisesti haastamaan itseään positiivisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. 

Valmentajien iloinen ja asiantunteva ohjaus innosti hyppääjiä myös tekemään uudenlaisia harjoitteita, joita ei välttämättä ole omissa harjoituksissa tehty. Valmentajat saivat lisää intoa hyppääjien hyvästä asenteestaja leirillä olikin koko viikonlopun ajan hieno tekemisen meininki. Valmentajina leireillä toimivat Jouni Seppänen, Aarne Riekki ja Annika Palokangas.

Leirin kohokohtiin kuuluivat ehdottomasti monitoimihallin trampoliinit ja volttiharjoittelut. Uusien hyppyjen tekeminen nostatti myös fiilistä ja välillä koko hyppyallas raikuikin aplodeista, joista uusien hyppyjen tekijät saivat nauttia.  

– Hyppääjien palautteiden perusteella leiri oli erityisen onnistunut ja kiitosta saivat ainakin monipuoliset harjoitukset, valmentajien positiivinen asenne ja omasta oppimisesta iloitseminen. Näiden palautteiden pohjalta on mukavaa lähteä toteuttamaan seuraavaa leiriä maaliskuussa, sanoo uimahyppyjen asiantuntija Jouni Seppänen. 

Uimahyppyjen alueleireille on Seppäsen mukaan selkeä tilaus ja on hyvä, että leirien avulla hyppääjät saavat tehdä erityylisiä harjoituksia. Seppänen totaa myös, että on myös erittäin tärkeää, että hyppääjien valmentajat saavat uusia näkökulmia valmennukseen ja pystyvät kehittymään uimahyppyvalmentajina entisestään. Alueleirien eräänä tehtävänä onkin kansallisen tason valmennuksen kehittäminen.  

– Jyväskylän leiri oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut ja tästä on hyvä jatkaa kevättä kohti, Seppänen päättää.

 

FinnCup 1 siirtyy 

Lauantaina 3. helmikuuta Kokkolassa pidettävä uimahyppyjen FinnCup 1 -kilpailu siirtyy valtakunnallisen lakon vuoksi. Kilpailun uusi ajankohta tiedotetaan myöhemmin.