Viisi urheilijaa Buenos Airesin olympialaisiin

#UUTINEN 20.8.2018

Olympiakomitea on valinnut 24 urheilijaa edustamaan Suomea lokakuussa Argentiinassa kisattaviin nuorten kesäolympialaisiin. Mukana on viisi uintiurheilun edustajaa, neljä uimaria ja yksi uimahyppääjä.

Suomi kilpailee yhteensä 8 eri lajissa nuorten kesäolympialaisissa 6.–18. lokakuuta Argentiinan pääkaupungissa Buenos Airesissa. Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on valinnut yhteensä 24 urheilijaa joukkueeseen. Nuorten olympialaisissa kilpaillaan 32 lajissa ja kisoihin odotetaan noin 4 000 urheilijaa yli 200 maasta. Vuoden 2018 YOG-kesäkisat ovat vasta kolmannet laatuaan.

Nuorten olympiajoukkueen johtaja Leena Paavolainen Olympiakomiteasta kertoo, että odotettavissa on upea urheilutapahtuma ja unohtumaton kokemus nuorille urheilijoille:

– Kilpailutapahtumien ohella nuorten olympialaisissa on laaja urheilijaksi kasvamisen ohjelma, johon kaikki kisoissa olevat urheilijat osallistuvat. Kisat korostavat erinomaisella tavalla urheilun monipuolisia ulottuvuuksia, sosiaalisuutta ja yhteisöllisyyttä huipputason kilpailutapahtumien lisäksi.

Kisoja varten Buenos Airesiin on rakennettu tuliterä kisapuisto, jossa suurin osa kilpailupaikoista ovat lähellä toisiaan.

Altaissa jo melko kokenut joukkue

Uintiurheilua Buenos Airesissa edustavat Nea-Amanda Heinola (NumKis), Laura Lahtinen (HSS), Ronja Rundgren (VanDi), Alexey Belfer (Orca) ja Roni Kallström (Cetus). Uimahypyt on Suomelle uusi lajivaltaus nuorten kesäolympialaisissa, ja jo nuorten EM- ja MM-uimahypyissä kisannut Ronja Rundgren on lajin ensimmäinen suomalaisedustaja. Uinnissa joukkueen konkari on Nea-Amanda Heinola, nuorten EM-mitalisti kesältä 2016. Laura Lahtinen ja Roni Kallström saivat kansainvälisen arvokisakasteensa heinäkuun nuorten EM-uinneissa Helsingissä, ja Alexey Belfer osallistuu nyt ensimmäisiin kansainvälisiin arvokisoihinsa.

Uinnin kisapäivät ovat 7.–12. lokakuuta. Uimahypyt kisataan 13.–17. lokakuuta ja Rundgrenin kerroshyppykisa on ohjelmassa heti uimahyppyjen avauspäivänä.

Kisasivut: www.buenosaires2018.com

Suomen joukkue 

Uintiurheiluedustajat nuorten kesäolympialaisissa

2010 Singapore
Noora Laukkanen
Lotta Nevalainen
Matti Mattsson

2014 Nanjing
Silja Känsäkoski
Carita Luukkanen
Jakob Nordman
Adam Vik

2018 Buenos Aires
Nea-Amanda Heinola
Laura Lahtinen
Ronja Rundgren
Alexey Belfer
Roni Kallström