Venäjälle jännitysnäytelmän päätteeksi kolmas kulta

#UUTINEN 3.8.2014

Soolojen finaalit tarjosivat tiukan kamppailun mitaleista. Kyseessä oli taitouinnin nuorten maailmanmestaruuksien kolmas finaali.

Venäjän Anisiya Neborako (kuva Anne Tuuli)

Soolouimareista perjantain kuviokilpailun korkeimmat pisteet saanut Kanadan Jacqueline Simoneau päätyi lopulta hopealle pistein 170,893. Kyseessä oli Kanadan ensimmäinen mitali näissä kilpailuissa. Karismaattinen Simoneau sai mukaansatempaavan ohjelman päätteeksi aamupäivän selvästi suurimmat aplodit. Kultaa vei jo kolmannen kerran Venäjä, jonka solisti Anisiya Neborako sai huikean vaikealla ja puhtaasti suoritetulla ohjelmallaan ainoana suorituksestaan yli 90 pistettä. Kulta irtosi lopulta yhteispistein 171,135. Japani kartutti jälleen mitalitiliä, kun Asuka Tasaki ui pronssille pisteillä 168,782. Venäjän tapaan myös Japani on ollut mitalikorokkeella jokaisessa sarjassa. Suomen Linnea Pitkänen oli aiemmin käydyn alkukilpailun 23. pistein 128,635.

Sunnuntai-iltapäivällä ratkotaan vielä combojen sijoitukset. Viimeinen finaali alkaa Mäkelänrinteen uintikeskuksessa klo 16.00.