Väsbyssä ensimmäinen päivä kisattu

#UUTINEN 8.10.2016

Nuorten maajoukkue Team PrimaCat napsi finaalipaikkoja Svenska Simspel -uintien avauspäivänä Väsbyssä.

Nummelan Kisaajien Nea-Amanda Heinola saalisti kaksi neljättä sijaa lauantai-illan finaaleissa Väsbyssä. 50 metrin vapaassa hän jäi vain sadasosan palkintopallisijasta ajalla 25,67. Alkuerissä uinti kulki ennätysvauhtia 25,53. 200 metrin selkäuinnin neljäs sija tuli niin ikään ennätystuloksella 2.15,59.

Simmiksen Santeri Hölttä oli 50 metrin perhosfinaalin viides. Hölttä perhosteli finaalissakin uuden ennätyksen 25,56. Hölttä (2000) oli finaalin nuorin. Podium jäi 0,62 sekunnin päähän.

Naisten 100 metrin rintauintifinaalissa nähtiin Porin Uimaseuran Anniina Murto ja ÅSK:n Charlotta Edelman. Molemmat ylsivät alkuerissä ennätysvauhtiin ja ottivat ensimmäiset kansainvälisten kisojen finaalipaikkansa aikuisten sarjassa. Edelman oli kuudes ja Murto kahdeksas.

Finaaleissa nähtiin paljon suomalaisuimareita myös seurojen edustuksista. Team PrimaCatista myös Niki Karlsson, Fanny Grönvall, Paula Peltola, Iida Reini ja Juho Seppälä.

Kisat jatkuvat sunnuntaina klo 11.00 ja 18.00 Suomen aikaa. Videostriimiä ja tuloksia voi seurata osoitteessa www.livetiming.fi