Valmennuskeskuksesta osa olympiavalmennuskeskusta – seitsemän uimaria valittu

#UUTINEN 11.6.2021

Huippu-uinnin olympiavalmennuskeskuksen päävalmentajana toimii Matti Mäki. Kuvassa myös Uimaliiton huippu-uinnin valmennuspäällikkö Tommi Pulkkinen.

Olympiakomitea, Urhea-säätiö (Helsingin olympiavalmennuskeskus, Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea) ja Helsingin kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jolla tiivistetään yhteistyötä toimijoiden välillä. Yhteistyösopimuksen johdosta joulukuussa julkaistu huippu-uinnin valmennuskeskus kuuluu jatkossa olympiavalmennuskeskukseen.

Olympiavalmennuskeskus tulee olemaan osa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian Urhean toimintaa. Olympiavalmennuskeskustoiminta keskittyy valikoituun määrään lajeja, urheilijoita ja valmentajia.

Olympiavalmennuskeskuksen myötä Urhean yhteyteen tulee rakentumaan myös urheilun ja liikunnan tutkimus-, koulutus- ja innovaatiotoimintaa, josta saadaan kilpailuetua koko Suomen urheilulle.

Keskuksen toimintaa kuvaa suomalaisen huippu-urheilun toimintatapa, jossa parhaat urheilijat valmentautuvat parhaiden kanssa, parhaissa olosuhteissa ja parhaassa valmennuksessa.


Huippu-uinnin olympiavalmennuskeskukseen valittu seitsemän uimaria

Valitut uimarit ovat: Laura Lahtinen (2003), Niko Mäkelä (1998), Davin Lindholm (2004), Lassi Haimi (2003), Niki Karlsson (2000), Petra Ansaranta (2004) ja Noah Schmid (2000). Haku olympiavalmennuskeskukseen järjestettiin kevään aikana.

– Meillä on nuori ja nälkäinen porukka. Valituissa urheilijoissa on uimareita, joilla on jo arvokisakokemusta, ja tähtäämme nimenomaan kansainvälisissä arvokisoissa menestymiseen tulevaisuudessa. Iso teemamme on huippu-urheilijaksi kasvaminen, huippu-uinnin olympiavalmennuskeskuksen päävalmentaja Matti Mäki kertoo.

Olympiavalmennuskeskuksen toiminta alkaa elokuun alussa.

– Alkuun tärkeintä sopeutua olosuhteisiin ja löytää yhteinen sävel urheilijoiden kanssa. Uimarit ovat eri vaiheissa urallaan ja tavoitteena on löytää jokaiselle optimaalinen ja sopiva kehityspolku, jonka kautta he pääsevät mittaamaan oman maksimaalisen potentiaalinsa lajissa, Mäki kertoo.

Olympiavalmennuskeskuksessa uintiharjoittelu on keskitetty Mäkelänrinteen Uintikeskukseen, joka tarjoaa erittäin laadukkaat ja monipuoliset harjoitusolosuhteet huippu-uimareille.

– Meillä on hienot olosuhteet ja kokonaisuutta täydentää vahva asiantuntijatiimi. Meillä tulee olemaan myös erittäin hyvät mahdollisuudet kuvauksien ja tekniikka-analyysien tekemiseen.

Mäki on toiminut Helsingfors Simsällskapin päävalmentajana viimeiset kymmenen vuotta.

– Itselleni on tärkeää, että toimimme hyvin ryhmänä ja meillä on hyvä henki, mutta ryhmän sisällä huomioidaan yksilöt ja yksilöiden tarpeet ja tavoitteet. Meillä on Suomessa tehty hienoa työtä valmentaja-urheilija-pareina ja uskon, että nyt käynnistyvä valmennuskeskustoiminta tukee juuri tätä ja, että pystymme entistä paremmin isossa kuvassa tuottamaan huippu-uimareita, Mäki avaa.

Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö johtaa suomalaista huippu-urheilua neljän eri ohjelman kautta, joita ovat huippuvaiheen ohjelma, urheiluakatemiaohjelma, kisaohjelma ja osaamisohjelma. Lajit vastaavat omasta menestyssuunnitelmastaan sekä toimintansa kehittämisestä. Urheiluakatemiat ja valmennuskeskukset toimivat toiminnan ja menestyksen mahdollistavina ympäristöinä urheilijoille, valmentajille ja asiantuntijoille.

Lue lisää Helsingin olympiavalmennuskeskuksesta.

Huippu-uinnin olympiavalmennuskeskukseen valitut uimarit:

Laura Lahtinen, 2003, Helsingfors Simsällskap

Niko Mäkelä, 1998, Helsingfors Simsällskap

Davin Lindholm, 2004, Helsingfors Simsällskap

Lassi Haimi, 2003, Helsingfors Simsällskap

Niki Karlsson, 2000, Helsingfors Simsällskap

Petra Ansaranta, 2004, Oulun Uinti 1906

Noah Schmid, 2000, Sveitsi

Henkilöt

Matti Mäki