Vahva aloitus nuorten EM-kisoissa - Kaksi nuorten SE-aikaa rikki ja mitalitili auki

#UINTI 4.7.2023

Nuorten EM-kisat alkoivat tänään Belgradissa, Serbiassa. 13 suomalaisuimaria hyppäsi aamujaksolla altaaseen ja heistä neljä ui itsensä iltajaksolle. 

Aamujaksolla nähtiin jo upeita suorituksia, kun Louna Kasvio ui 400 m sekauinnissa nuorten Suomen ennätyksen ajalla 4.46,65 sijoittuen karsinnoissa toiseksi ja edeten illan finaaliin asti. Finaalissa Kasvio sijoittui upeasti pronssille avaten kisojen mitalitilin.

“Uinti tuntui ihan hyvälle ainakin näin aamuksi. Oli rento ja hyvä fiilis lähteä uimaan ja ihan hyvin se sitten meni”, Kasvio kommentoi suoritustaan ennätysuinnin jälkeen.

400 m sekauintiin osallistuivat suomalaisista myös Wilma Sundt ja Ada Hakkarainen.

Ajjuub Ezzat ui 50 m selkäuinnin alkuerissä oman ennätyksensä aikaan 26,33, sijoittui kuudenneksitoista ja eteni illan semifinaaleihin. Iltajaksolla nuorukaisen kova meno jatkui, kun hän rikkoi nuorten Suomen ennätyksen ajalla 26,26. Sijoitus ei kuitenkaan riittänyt finaaliin asti. 

“Ihan mahtava fiilis. Laji meni ihan niinku piti, verrassa oli jo semmonen fiilis et nyt tulee ennätys”, Ezzat kommentoi ennätysuintiaan. 

50 m rintauinnissa semifinaaleihin itsensä uivat Kiia Metsäkonkola ajalla 31,89 ja Teea Jestoi ajalla 32,36. Semifinaalissa Metsäkonkolan sijoitus 11. ja Jestoin 16. Alkuerissä suomalaisista oli mukana myös Viivi Säntti ja Aliisa Soini

Muista suomalaisista kisaurakkansa aloittivat 200 m vapaauinnissa Aino Hinkka, sekä 50 m selkäuinnissa Vilma Leppähaara, Fia Stenman ja Lotta Moilanen

Kuuntele urheilijoiden kommentit täältä
Kaikki kisapäivän tulokset