Vaasan SM-uinnit suorana Yle Areenassa

#UUTINEN 14.11.2018

Uinnin Suomen mestaruuksista kisataan torstaista sunnuntaihin Vaasan uimahallissa. Aamujaksojen videostriimiä voi seurata Livetiming.fi -palvelussa ja iltafinaalit näytetään selostettuina suorana Yle Areenassa.

Vaasan uimahallissa kisattiin SM-uinteja viimeksi kaksi vuotta sitten. Kuva: Jussi Salminen

Vaasan lyhyen radan SM-uinneissa on jaossa niin nuorten kuin aikuistenkin sekä vammaisuinnin mestaruudet. Kilpailujen järjestäjänä toimii Vaasan Uimaseura – Vasa Simsällskap. Mukaan on ilmoittautunut yhteensä 433 uimaria 53 seurasta.

Kaikki MM-uimarit kisaamassa

SM-uinneissa nähdään kaikki kuusi lyhyen radan MM-uinteihin valittua uimaria, Ida HulkkoMimosa JallowJenna LaukkanenAri-Pekka LiukkonenRiku Pöytäkivi ja Andrei Tuomola. MM-kisat käydään Kiinan Hangzhoussa 11.–16. joulukuuta.

Hulkko on SM-kisojen kaukaisin vieras, sillä hän on saapunut yliopistojoukkueestaan Floridasta vain SM-uinteja varten viikoksi Suomeen. Pöytäkivi puolestaan on kisannut kaksi edellistä viikonloppua uinnin maailmancupin Aasian osakilpailuissa Pekingissä ja Tokiossa. MM-uimareista massiivisimman kisaohjelman SM-altaalle on koonnut Jenna Laukkanen, joka on ruksinut tarjottimelta peräti seitsemän lajia.

SM-finaaleista tulee tiukkoja

Vaasan SM-kisat ovat syyskauden tärkeimpiä kisoja esimerkiksi Veera Kivirinnalle ja Matti Mattssonille. Nämä rintauimarit nähdään päämatkojensa lisäksi muissakin lajeissa. Kivirinta kamppailee 50 metrillä Suomen mestaruudesta Hulkkoa ja Laukkasta vastaan. Syksyn pääkisanaan Kivirinta pitää kuitenkin Oulussa 7.–9. joulukuuta uitavia PM-uinteja. Mattssonilla on puolestaan SE-putki päällä, sillä hän on kolmissa edellisissä SM-uinneissaan yltänyt ennätysvauhtiin.

Nuorten mestaruudet ratkotaan SM-uintien aamujaksoissa, joista nuorilla on mahdollisuus nousta myös iltajaksojen aikuisten finaaleihin. Mukana on muun muassa Buenos Airesin nuorten olympiauinneissa Suomea edustanut nelikko Nea-Amanda HeinolaLaura LahtinenRoni Kallström ja Alexey Belfer, jotka varmasti nähdään myös aikuisten rintamaa hätyyttämässä.

Vammaisuintilajeissa kärkisijoilla tullaan näkemään ainakin viime vuoden parauinnin MM-mitalistit Meri-Maari MäkinenAntti Latikka ja Leo Lähteenmäki.

Seuraa suorana Yle Areenassa! 

SM-uintien finaalit televisioidaan suorina Yle Areenassa osoitteessa areena.yle.fi. Selostajana kuullaan Tommy Rundgrenia. Aamujaksot striimataan suorina ilman selostusta www.livetiming.fi -palvelussa (SuperLive-osio). Kilpailujaksot:

  • Torstai 15.11.: alkuerät klo 9.30, finaalit klo 18.00
  • Perjantai 16.11.: alkuerät klo 9.30, finaalit klo 18.00
  • Lauantai 17.11.: alkuerät klo 9.30, finaalit klo 18.00
  • Sunnuntai 18.11.: alkuerät klo 9.30, finaalit klo 17.00

Kisasivut: www.sm-uinnit.fi