Uimahyppyjen EM- ja nuorten MM-joukkueet

#UUTINEN 4.6.2018

Elokuussa Edinburghissa kisattaviin aikuisten EM-uimahyppyihin on valittu kolme urheilijaa ja heinäkuun nuorten MM-kisoihin seitsemän urheilijaa.

Anni Paloheimo, Tino Tapio, Nea Immonen, Saija Paavola, Sofia Slöör, Ronja Rundgren ja Lauren Hallaselkä ovat Suomen suurin joukkue koskaan nuorten MM-uimahypyissä. Kuva: Satu Uusitalo

Lauren Hallaselkä, Juho Junttila ja Roosa Kanerva edustavat Suomea 6. elokuuta alkaen Edinburghin EM-uimahypyissä. Uimahyppyseura Tiirojen vasta 15-vuotias Hallaselkä on suomalaiskolmikon ainoa ensikertalainen, jolla on edessään ennen Edinburghin kisoja vielä nuorten EM-kisat Helsingissä ja nuorten MM-kisat Kiovassa. Tuore ylioppilas, 20-vuotias Tiirojen Juho Junttila ja 19-vuotias Vantaa Divingin Roosa Kanerva ovat jo ottaneet mittaa aikuisten MM-tasolla asti. Hallaselkä ja Junttila etenivät EM-kisoihin A-rajalla.

Kiovaan lähtee tasokas nuorten joukkue

Nuorten MM-uimahyppyihin Suomi saa ennätyssuuren joukkueen, peräti seitsemän hyppääjää. A-rajan saavutti peräti neljä hyppääjää, Nea Immonen, Saija Paavola, Anni Paloheimo ja Lauren Hallaselkä. A-rajalaisten nelikosta Immonen edustaa Vantaa Divingia, muut Tiiroja.

B-rajalla nuorten MM-kisoihin lähtevät Vantaa Divingin Ronja Rundgren sekä Tiirojen Sofia Slöör ja Tino Tapio.

Kisat käydään Kiovan uudistuneessa uintikeskuksessa 23.–29. heinäkuuta.

Lue myös

12 uimahyppääjää Helsingin nuorten EM-kisoihin