Uimahyppääjä Lauren Hallaselkä Euroopan kilpailuihin

#UUTINEN #UIMAHYPYT 30.5.2023

Suomen Olympiakomitea on tehnyt lisää urheilijavalintoja 21.6.–2.7. Puolassa järjestettäviin Euroopan kisoihin. Euroopan kisat on Euroopan olympiakomiteoiden yhdistyksen (EOC) järjestämä monilajitapahtuma. Vuoden 2023 kisoissa kilpaillaan 29 lajissa ja kisoihin odotetaan noin 7 000 urheilijaa 48 Euroopan maasta. 19 lajissa Euroopan kisat ovat osa Pariisin 2024 olympialaisten karsintajärjestelmää ja 12 lajissa kisoilla on Euroopan mestaruuskilpailujen status.

Uimahyppyseura Tiiroja edustava Lauren Hallaselkä on valittu Suomen joukkueeseen. Hallaselän lisäksi kisoihin lähtee hänen valmentajansa Salla Sofieva.

Viime vuonna Hallaselkä sijoittui loistavasti kolmella metrillä EM-finaalissa seitsemänneksi ja lähtee hakemaan finaalipaikkaa jälleen.

– Ajatuksissa ja tavoitteissa on saada jälleen EM-finaalipaikka ja mahdollisesti hypätä se myös metrillä. Viime vuonna metri meni vähän penkin alle, joten olisin tosi tyytyväinen, jos molemmilta telineiltä tulisi finaalipaikka, Hallaselkä kertoo

Alkuvuodesta hänellä on ollut vähän treeniväsymystä ja uupumusta, ja hän ei ole pystynyt treenaamaan sataprosenttisesti. Nyt suunta on nousujohteisesti mennyt eteenpäin viimeisen puolentoista kuukauden aikana. Kevään SM-kisoissa Hallaselkä ylitti neljä kertaa Fukuokan MM-kisojen A-valintarajan.

– Helpottunut fiilis, että suunta on menossa ylöspäin, kun kisat ovat kohta. Virallinen valinta tuli tänään ja helpottunut olo, että paikka on nyt varmistettu. EM-kisat ovat tosi tärkeät kilpailut itselleni ja tietysti toivon parempaa sijoitusta, kuin viime vuoden seitsemäs sija kolmosella.

Hallaselkä matkustaa usein kilpailuihin yksin. Nyt hän nauttii päästessään yhdessä Suomen joukkueen kanssa Puolaan ja uskoo nauttivansa joukkue- sekä kisahengestä reissussa.

– En ole aiemmin ollut Olympiakomitean järjestämässä kisareissussa mukana. Uskon, että tulee siisti tapahtuma ja kokemus, Hallaselkä iloitsee.

Uimahyppyjen osalta Euroopan kisoissa jaetaan suoria maapaikkoja Pariisin 2024 olympialaisiin ja kisat ovat lajin EM-kilpailut. Hallaselällä on Puolan kisoissa mahdollisuus ylittää Pariisin olympialaisten näyttörajoja.

Euroopan kisat järjestetään nyt kolmannen kerran. Euroopan kisoissa nähdään noin 110 suomalaisurheilijaa 17 lajissa. Euroopan kisojen kilpailuformaatti vaihtelee lajikohtaisesti. Osassa lajeista kyseessä on EM-arvon omaava kilpailu, osassa olympiakatsastuskilpailu tai muu kansainvälinen kilpailu. Jokaisella lajilla on Euroopan kisoissa omat kilpailutapahtumansa, jotka on keskitetty useisiin kaupunkeihin ympäri Puolaa. Varsinaisena järjestäjäkaupunkina toimii Krakova.

Lisätiedot kisoihin liittyen: Suomen Olympiakomitea, Leena Paavolainen, johtaja, laji- ja kisaohjelmat, 040 0229652.

Kisajärjestäjien sivut | Suomen joukkue kokonaisuutena.