U23 EM-kisojen päätöspäivän finaaleissa nähtiin yksi suomalainen

#UUTINEN #UINTI 14.8.2023

Kuva: Teemu Moisio

U23 EM-kisat on saatu päätökseen. Kisojen viimeisenä päivänä viisi suomalaista nähtiin altaassa ja yksi heistä ui itsensä illan finaaliin asti.

Helsingfors Simsällskapia edustava Vilma Oura ui 200 metrin selkäuinnin alkuerissä ajan 2.17,98 ja lunasti paikkansa yhdeksän parhaan joukkoon, kohti illan finaalia. Finaalissa Oura paransi aikaansa  2.17,50, joka riitti finaalin 9. sijaan. Uimari oli tyytyväinen suorituksiinsa kisoissa.

“Oon tosi tyytyväinen näihin kaikkiin kolmeen päivään, erityisesti sunnuntaihin. 200 metrin selkäuinnin alkuerä oli tosi hyvä ja se aika yllätti itseni. Oli myös aika huippua, että sai uida sen vielä uudestaan illalla ja aika vielä parani siitä. Kyllä päivän kohokohta oli finaali. Siellä oli tosi kiva tunnelma ja sai nauttii siitä kivasta hetkestä.”

“Oli myös tosi kiva uida aamulla vapaauinnin viesti. Myönnän, olihan se rankka, mutta olihan se hauskaa. Viestit on aina hauskoja uida. Yleiskatsauksena viikonloppu meni tosi hyvin,” Oura summaa kisojaan. 

Laura Lahtinen oli 50 metrin perhosuinnissa 25. ajalla 28,48, aika ei riittänyt illan finaaleihin. Hän urakoi aamujaksolla myös 4 x 100 metrin vapaauintiviestin.

100 metrin vapaauinnin alkuerissä Luukas Vainio kellotti ajan 50,88 ja oli 46. Vainio oli yksi sekaviestin uimareista yhdessä Davin Lindholmin kanssa. Lindholm ui lisäksi 100 metrin rintauinnin alkuerissä ja oli 21. ajalla 1.02,82. Toinen suomalainen, joka nähtiin 100 metrin rintauinnin alkuerissä oli Julius Nyberg. Nyberg kellotti ajan 1.05,06 ja oli alkuerien 33.

Suomen joukkueessa 4x100 metrin vapaauintiviestissä uivat Vilma Oura, Laura Lahtinen, Davin Lindholm ja Luukas Vainio. He kellottivat ajan 3.40,01, jolla ei irronnut paikkaa illan finaalista.

Kisoissa joukkueenjohtajana toiminut Uimaliiton valmennus- ja koulutuspäällikkö Tommi Pulkkinen kommentoi kisoja kokonaisuudessaan seuraavasti: 

“Ensimmäiset U23 EM-kisat on saatu uitua. Kisa oli hyvä ja tapahtuman taso oli todella hyvä. Tuntui, että oli hyvä fiilis kaikilla. Suomalaiset uivat hyvin. Tuli ennätyksiä, kaksi finaalipaikkaa ja moni ui lähelle omia ennätyksiään. Toivottavasti formaatti jatkuu samanlaisena, että saadaan aina MM-uintivuotena tämmönen eurooppalainen kisa niille, jotka eivät aivan sinne MM-tasolle pääse. Kaiken kaikkiaan hyvät kisat.”

Katso kaikki kisojen tulokset täältä.