Tampereen SM-uintien kolmas aamu

#UUTINEN 8.7.2017

Lauantaiaamu tarjoili SM-uinneissa kovia tuloksia. Simmis nappasi poikien sekauintiviestin nuorten SE:n Cetukselta ja kisaennätyksiäkin nähtiin kaksi.

Aamun ensimmäisessä lajissa poikien 100m selässä HSS:n Niki Karlsson ui voittoon ajalla 59,09. Toiseksi sijoittui ÅSK:n Emil Hanski myöskin alle minuutin alituksella (59,88) ja kolmannen sijan nappasi Joensuun Veeti Ruohtula ajalla 1.00,92. Niki ui tänään neljä satasen selkäuintia ja kommentoi aamua seuraavasti.
– Uinti tuntui hyvältä ja rennolta. Hyvä aamu-uinti, illalla lähtee kovaa.

Oulun Uinnin Laura Lahtinen nappasi ylivoimaisen voiton tyttöjen 100m perhosessa ajalla 1.03,80. Toisena maalissa oli Tampereen TaTu:n Annika Karinkanta ajalla 1.05,12 ja kolmanneksi sijoittui selvästi pronssistaan iloinnut Swimmingin Jenni Lampi ajalla 1.05,24. Lauran kommentit aamun perhosesta:
– Viimeinen viisi metriä ois voinut tulla paremminkin, mutta olen tyytyväinen uintiin. Päämatka on kuitenkin edelleen 200m perhonen.

Jessika Markkanen ui uudella Suomen ennätyksellä 1.17,31 100m pu mestariksi luokassa S9. Mestarin kommentit:
– Uinti oli raskasta ja on tietty vaikeampaa uida yksin kovaa kuin esim Sheffieldin kisoissa. Treenaan HSS:n nuorten SM-ryhmässä ja minua valmentavat Mika Varis ja Peik Lehtonen.

Nuorten Suomenmestaruuden nappasi Nummelan Kisaajien Nea-Amanda Heinola näytöstyyliin ajalla 2.20,88. Aikaa uupuu vain neljä kymmenystä Nean ennätyksestä. Hopealle ui Lahden Uimaseuran Essi-Maria Lillman (2.25,62) ja kolmanneksi Cetuksen Lyydia Kalenius (2.27,30). Nean kommentti aamun uinnista kuului.
– Olen aikaan ihan tyytyväinen. Rintauinti oli tyypillisesti vähän heikompi, mutta uskon illalla uivani paremmin.

Poikien 400 sekauinnin kultaa vei Oulun Uinnin iloinen Atte Moilanen uudella ennätyksellään 4.43,33. Hopealle ylsi Aurajoen Elias Kuusisto ajalla 4.45,32 ja pronssille ui Vandersien Erik Nurmi ajalla 4.47,78. Illan aikuisten finaaliin kolmantena lähtevän Aten kommentit uinnista:
– Oli hyvä ja tasainen uinti. Kaikki lajit tuntuivat menevän tasaisen hyvin ja tämän perusteella 400 sku taitaa olla mun päälaji.

200 vu voiton nappasi paremmin selkäuimariksi leimautunut Vilma Oura, mutta vaparikin menee kovaa. 200m voitto heltisi ajalla 2.06,55 selkeällä erolla seuraaviin sijoihin, Ida Konkan ollessa toinen ajalla 2.10,38 ja Ronja Riihisen uidessa kolmanneksi ajalla 2.11,01. Voittoajalla heltisi myös illan finaaliin rata neljä.
– Oli kaikin puolin hyvä uinti ja illalla vaan kovempaa.

Cetuksen Sergey Kuznetsov otti omansa poikien 50m perhosessa ajalla 24,47 ja samalla kirjasi kisaennätyksen nimiinsä. HSS:n Santeri Hölttä sijouttui toiseksi ajalla 25,31 ja ÅSK:n Peik Lindberg kolmanneksi ajalla 25,41. Mestarin kommentit uinnin jälkeen olivat:
– Oli helppo, rento uinti, illalla uudestaan.

Iida Reini vei tyttöjen mestaruuden 50m rintauinnissa kisaennätysajalla 32,49, seuraavana maaliin ehti Porin Uimaseuran Anniina Murto (32,80) ja pronssille ylsi OU:n Laura Lahtinen (33,04). Iida oli selvästi tyytyväinen uintiinsa ja kommentit olivatkin iloiset:
– Olen tosi tyytyväinen, tämä on mun pitkän radan ennätys. Ja illalla pääsee vielä uudestaan yrittämään.