Taitouinnin Suomen mestaruudet ratkottiin Mäkelänrinteessä

#UUTINEN #TAITOUINTI 21.6.2022

Taitouinnin SM- ja NSM-kilpailut järjestettiin avoimina kilpailuina 17.–20.6. Mäkelänrinteen uimahallissa. Kisoja isännöi Vantaan Pyörre ry, joka järjesti hienon kansainvälisen tapahtuman. Osallistujia oli 14 eri seurasta, mukaan lukien kolme ruotsalaista seuraa, Ruotsin nuorten maajoukkue ja Tanska. Urheilijoita kilpailuihin osallistui kaiken kaikkiaan noin 140.

Mäkelänrinteen uimahalli tarjosi erinomaiset puitteet. Järjestävä seura rakensi omilla panostuksillaan taitouimareille hienon areenan lähtölavoineen, mikä ei ole itsestään selvää kotimaan kisoissa.

SM-kisoissa seniorisarjaa hallitsi Vantaan Pyörre, joka nappasi soloissa, vapaassa duossa ja combossa kirkkaimmat mitalit. Pinja Kekki, joka on valittu edustamaan Suomea ensi viikolla alkaviin nuorten EM-kisoihin, voitti molemmat solot. Pari Sini Tuuli Essi Vuori oli duojen vahvin.

Sini Tuuli ui kisoissa myös kauniin ja näyttävän solon, jolla Pyörre varmisti vielä vapaiden solojen kaksoisvoiton, kolmannelle sijalle ui Kuopion Uimaseuran Anu Koivisto. Jyväskylän Aalto nappasi kisoissa vapaalla joukkueella kultaa, Oulun Lohet uivat hopealle ja Pyörteelle tuli masters-joukkueen kokoonpanolla pronssia.

Vantaan Pyörteen näyttävä kymmenen hengen combo oli lauantain kisajakson kohokohtia ja tarjosi täydelle katsomolle mahtavaa esiintymistä ja näyttäviä akrobatioita. Kisoissa nähtiin myös mixed duo Anu Koivisto - Jasper Nupponen (KuUS). He toimivat taitouinnissa inspiroivana parina ja esikuvana. Sekaparien suosio kansainvälisillä altailla on jatkuvassa kasvussa - samaa kasvua odotetaan myös Suomeen. 

Junioreissa Pyörteen Pinja Kekki voitti niin ikään molemmat solot ja teknisissä soloissa Pyörre otti kaksoisvoiton Veera Säämäsen tultua toiseksi. Pari Kekki - Säämänen, jotka kilpailevat duona nuorten EM-kilpailuissa, voittivat myös suvereenisti vapaan duon, kun eroa toiseksi tulleeseen pariin oli yli 10 pistettä.

Vapaan voittajapari Kekki - Säämänen eivät sairastapauksen vuoksi voineet osallistua tekniseen ohjelmaan, ja teknisten duojen kulta meni Oulun Uinnin parille Mari Moilala - Nea Kämäräinen. Jyväskylän Aalto puolestaan voitti joukkueella myös juniorisarjan AWS Taitouinnin (Turku) tullessa toiseksi. Juniorikilpailussa vapaaohjelman pisteisiin laskettiin mukaan kuviokilpailun pisteet, joten vapaaohjelman lisäksi myös yksilötaidot tuli punnittua, kun Suomen mestaruuksia ratkottiin. Comboissa mitalikolmikko oli Oulun Uinti, Jyväskylän Aalto ja AWS.

Avoimessa sarjassa päästiin ihastelemaan myös ruotsalaisten ja tanskalaisten esityksiä. Tanskan duo nappasikin voiton molemmilla ohjelmillaan senioreissa ja Ruotsin Sandra Freund ui kultaa molemmilla soloilla. Kisojen tunnelma oli upea ja Mäkelänrinteen lehterit keräsivät suuren joukon katsojia, sillä SM-kilpailut on päästy järjestämään tässä muodossa viimeksi kolme vuotta sitten.

Kilpailu toimi ensimmäisenä Nordic Club Cup -kilpailuna, jossa seuran sijoituksilla eri lajeissa kerättiin cup-pisteitä. Junioreissa cup-voiton saavutti hienosti AWS Taitouinti ja senioreissa Vantaan Pyörre. Pohjoismainen cup-kilpailu on tarkoitus järjestää vuosittain ja tämä viikonlopun tapahtuma oli sille hieno ja arvokas avaus.

Tulokset: https://vantaanpyorre.sporttisaitti.com/finnish-synchro-open-nordic-club/results/

Teksti: Iris Lucenius
Kuvat: Anne Tuuli

Henkilöt

Pinja Kekki

Lisää vastaavia uutisia