Taitouinnin solistit valmistautumassa World Cupiin Ranskassa

#UUTINEN #TAITOUINTI 4.5.2023

Oona Pulkkinen ja Sini Tuuli

World Aquatics Artistic Swimming World Cupin toinen osakilpailu käydään Ranskan Montpellierissä 5.–7.5.2023. Suomen edustajina kilpailuissa on kolme taitouimaria: Oona PulkkinenPinja Kekki ja Sini Tuuli. Kaikki uimarit tulevat Vantaan Pyörteestä.

– Lähdemme Oonan kanssa kisoihin odottavaisin mielin. Toki ensimmäisissä kansainvälisissä kisoissa on oma jännityksensä. Ohjelmaa on kuitenkin saatu hyvin treenattua. Ollaan valmistauduttu mahdollisimman monipuolisesti, jotta kisastartti menisi hyvin, Oonan valmentaja Riia Peltonen kertoo.

– Pinja lähtee iloisin mielin kauden toiseen World Cup -kilpailuun kisaamaan vapaalla sekä teknisellä soololla. Kilpailusta tulee varmasti kovatasoinen. Odotamme mielenkiinnolla, miten uusia sääntöjä on laitettu käytäntöön ohjelmissa, Pinjan valmentaja Kristina Kekki toteaa.

– Kisoihin on tulossa 33 maata ja kilpailu tulee varmasti olemaan kovatasoinen. On hienoa nähdä, kuinka koreografiat ovat muotoutuneet uusien sääntöjän alaisina ja miten suomalaiset siinä vertailussa sijoittuvat. Tämä kausi on hieman uuden opettelua varmasti monilla. Näistä kisoista saa suuntaa ja inspiraatioita tekemiseen, Sinin valmentaja Iris Lucenius sanoo ja jatkaa:

– Sinin osalta odotan rohkeutta uida täysillä ja keskittymistä puhtaisiin kierteisiin. Haasteena on tällä kaudella Sinin kokopäivätyön ja urheilun yhteensovittaminen. Etenkin palautumisen seuranta kuormittavassa arjessa on seikka, johon joutuu kiinnittämään erityistä huomiota.

Kilpailujen aikataulu suomalaisten osalta (ajat Suomen aikaa):

pe 5.5. klo 10 soolo vapaa (Oona, Pinja ja Sini)
la 6.5. klo 10 soolo tekninen (Oona ja Pinja)

Kilpailuja voi seurata livenä Youtubesta.
Kisasivut ja tulokset

Oona ja Pinja jatkavat Montpellierista suoraan World Aquatics Artistic Swimming World Cupin kolmanteen osakilpailuun Egyptin Soma Bayhin, joka käydään 13.–15.5.2023 (kisasivut).

kuvat: Sini Tuuli