Taitouinnin nuorten MM-kilpailujen ensimmäiset finaalit uitu

#UUTINEN 2.8.2014

Taitouinnin Nuorten Maailmanmestaruuskilpailujen finaalit starttasivat lauantaina duoilla. Finaaleihin selviytyy alkukilpailujen perusteella sarjan 12 parasta.

Japanin duopari Omata Kano ja Tasaki Asuka (kuva Mika Ruusunen)

Lopputulokseen vaikuttavat nyt uidun vapaaohjelman lisäksi perjantaina käyty kuviokilpailu. Tiukasta kilpailusta huolimatta järjestys lopputuloksissa oli sama kuin finaaliin lähdettäessä. Venäjän pari Bayandina Anastasia – Bayandina Daria voittivat odotetusti kultaa (168,8498) , Japani otti hopeaa (168,7142) ja Kiinan pari pronssia (162,9053) . Japanin ero Venäjään nähden oli kuitenkin vain 0,136 pistettä, joten jättiyllätys ei ollut kaukana. Hopean ja pronssin välinen ero oli selkeämpi. Suomen pari Linnea Pitkänen ja Rosa Keskitalo karsiutuivat aiemmin finaalista sijoittuen 26:ksi, kun osallistujia oli kaikkiaan 27. Loppukilpailut jatkuvat klo 16, jolloin uidaan joukkue-sarjan finaalit.