Splash! alkaa perjantaina Nelosella

#UUTINEN 17.5.2013

18 julkisuuden henkilöä kilpailee uimahyppyohjelma Splashissa, jossa tavoitteena on oppia ammattilaisten ohjauksessa näyttäviä uimahyppyjä ja selviytyä kuuden hyppääjän finaaliin.

Ensimmäinen Splash!-jakso nähdään Nelosella perjantaina 17.5. parhaaseen katseluaikaan klo 20 alkaen. 18 julkisuuden henkilöä on ohjelmaan valmentanut Vantaa Divingin uimahyppyosaajat Sirja Rytkönen ja Ville Vahtola. Suorissa lähetyksissä valmentajat pysyttelevät taustalla hyppääjiään tsempaten. Tuomaristossa nähdään puolestaan uimahyppykonkari Joona Puhakka, joka vaikuttaa yhdessä yleisön antamien äänien avulla siihen, ketkä etenevät kustakin jaksosta jatkoon.

”Porukka on erittäin vaihteleva, erot ovat suuret liikunnallisuudessa. Kukaan ei ole uimahyppääjä, mutta toisilla on taustalla muita lajeja, ja se näkyy esimerkiksi vartalon hallinnassa”, toteaa Sirja Rytkönen.

”Joidenkin kanssa on jouduttu aloittamaan ihan siitä, että millaista on painaa pää veden alle ja puhaltaa kuplia”.

Vaikka ohjelman teko on poikennut hurjasti uimahyppyvalmentajan normaalista arjesta, on Rytkönen mielellään mukana Splashissa, sillä treeneissä on koettu jo melkoisia tunnetiloja.

”Lajistahan tämä ei anna ihan oikeaa kuvaa, sillä normaalisti uimahypyissä edetään pienin askelin. Nyt kehittyminen pitää olla nopeaa, ja kaikki opitaan oikeastaan kivun kautta, porukka on tosi mustelmilla”, Rytkönen kertoo.

Finaali osuu SM-kisojen kohdalle

Splash!-nähdään Nelosella neljänä suorana jaksona peräkkäisinä perjantai-iltoina. Ensimmäisessä jaksossa hyppää yhdeksän ensimmäistä, joista yhden hypyn perusteella kolme äänestetään suoraan semifinaaliin ja kaksi putoaa heti pois. Jäljelle jäävät neljä joutuvat ensimmäisessä jaksossa hypättävään Splash-offiin, jossa saa tehdä saman tai vaikeutetun hypyn kuin ensimmäisellä kierroksella. Splash-offista kaksi äänestetään semifinaaliin ja kaksi putoaa pois. Näin ensimmäisestä lähetyksestä saadaan yhteensä viisi semifinalistia yleisön ja tuomareiden yhteisäänin.

Toisessa jaksossa (24.5.) sama kaava toistuu yhdeksälle muulle hyppääjälle. Kolmas lähetys (31.5.) on 10 hyppääjän semifinaali, josta kuusi jatkaa finaaliin. Splashin finaali nähdään perjantaina 7. kesäkuuta, jolloin Vantaan Tikkurilassa hypätään myös uimahyppyjen SM-kilpailuja. Splash! puolestaan lähetetään Helsingin Mäkelänrinteestä.

Tutustu Splash!-kilpailijoihin ja katso ennakkomateriaaleja Nelosen sivuilla