Senioreille Pohjoismaiden mestaruus Reykjavikissa

#UUTINEN 4.12.2017

Suomi puolusti näyttävästi viime vuoden aikuisten Pohjoismaiden mestaruutta. Suomen seniorit kruunattiin jälleen mestareiksi, kun titteleistä uitiin Islannissa. Tuloksena oli myös yksi aikuisten Suomen ennätys.

Kuva: Marjoona Teljo

29 uimaria edusti Suomea viime viikonloppuna Reykjavikissa järjestetyissä Pohjoismaiden mestaruusuinneissa. Junioreiden joukkueessa oli 15 uimaria ja aikuisten joukkueessa 14.

Senioreiden sarjassa Suomi voitti maiden välisen pistekilpailun ja pääsi pokkaamaan mestaruuspokaalin ennen Ruotsi ja Tanskaa.

– Meillä oli laaja rintama hyviä aikuisikäisiä uimareita. Toki kaikilta mailta puuttui lyhyen radan EM-kisoihin lähtevät uimarit, mutta meillä taso oli siitä huolimatta niin kova, että voitimme aikuisten sarjan selkeästi, joukkueenjohtaja Marjoona Teljo kertoi.

Yhtenä yksityiskohtana oli esimerkiksi naisten 4x200 metrin vapaauintiviestin maajoukkueen Suomen ennätys. Kaisla Kollanus, Aino Otava, Tanja Kylliäinen ja Hilla Kortetjärvi uivat aikaan 8.08,97.

Islannin kisajärjestäjillä on vielä lopulliset pisteet julkistamatta, mutta nuorten pistetaulukossa Suomi oli juuri ja juuri kärkikolmikon Tanska, Ruotsi ja Norja takana.

– Nuorten taso on Pohjoismaissa tosi kova. Meillä nuorten kirkkaimmat tähdet olivat mitalisteina Simmiksen Santeri Hölttä ja Niki Karlsson, Teljo jatkoi.