Seitsemän uintiurheilijaa valittu Napolin Universiadeihin

#UUTINEN #UINTI #UIMAHYPYT 4.6.2019

Teemu Vuorela lähtee heinäkuun alussa Universiadi-uinteihin Napoliin. Kuva: Jussi Salminen

Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on nimennyt kuusi uimaria ja yhden uimahyppääjän tämän kesän Universiadeihin. Kisat käydään 3.-14. heinäkuuta Italian Napolissa. Yhteensä Olympiakomitea nimesi nyt 40 urheilijaa yhdeksässä lajissa, koripallossa ja yleisurheilussa on odotettavissa vielä täydennyksiä.

Kilpailuohjelmassa on 18 lajia ja kisoihin odotetaan kahdeksaa tuhatta osallistujaa noin 130 maasta.

– Nyt joukkueeseen nimetyissä urheilijoissa on iso joukko lajiensa tämän kevään Suomen mestareita. Universiadit tarjoaa heille - kuten kaikille joukkueeseen valituille - mahdollisuuden ottaa urallaan seuraava askel eteenpäin menestymällä myös kovan tason kansainvälisessä kilpailussa, toteaa Suomen joukkueen johtaja Jukka Tirri.

Kokeneita kilpureita altaille

Uimahyppyihin Suomea lähtee edustamaan Tiirojen Juho Junttila. Uinnissa joukkue on Susanne Hirvonen (Plaani), Carita Luukkanen (TaTU, Florida IU), Fanny Teijonsalo (Cetus, Arizona SU), Lotta Upanne (HSS, Stirling U), Olli Kokko (LaUS, Hawaii U) ja Teemu Vuorela (SWIM).

Seitsemästä uintiurheilijasta vain Carita Luukkanen ja Olli Kokko ovat vailla aikuisten arvokisakokemusta. Tuoreimman taustan omaa Swimming Jyväskylän Teemu Vuorela ja uimahyppääjä Juho Junttila, jotka kisasivat viime kesän EM-kilpailuissa. 

Uinnissa Suomella on vain yksi Universiadi-mitali. Se on kultainen ja sen toi Ari-Pekka Liukkonen edellisistä Universiadeista Taipeista elokuussa 2017.

Napolin kisamaskotti. Kuva: Organizing Committee

Katso koko koukkue: www.olympiakomitea.fi

Kisasivut: www.universiade2019napoli.it