Rundgrenilla suklaiset kultajuhlat Sloveniassa

#UUTINEN 10.9.2018

Viime viikon masters-EM-uintien parhaasta suomalaismenestyksestä vastasi Speedo Masters Finlandin Tommy Rundgren, joka otti kolme mestaruutta ja yhden hopean. Samalla mies juhli kisaviikolla 50-vuotissyntymäpäiviään.

50 metrin perhos- ja vapaauintimatkoilla mestaruudet tulivat yllättävänkin ylivoimaisesti, silla marginaalia seuraavaan oli lähes sekunti molemmilla pikamatkoilla.

– Viikko on ollut mahtava, ensimmäistä kertaa 2000-luvulla pääsin 50 metrin perhosessa alle 27 sekunnin, 26,90. Vaparin 100 metrillä kamppailu italialaisen (Dino Schorn) kanssa oli tiukka, mutta sain pidettyä kaverin loppumetreillä takana.

Viime perjantaina Sloveniassa 50-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Rundgren nappasi uuden ikäsarjansa Pohjoismaiden ennätykset nimiinsä roimilla parannuksilla. 

Rudgrenilla on muutenkin syytä riemuun, sillä monta vuotta vaivanneet olkapäät on saatu tuunatun harjoittelun myötä kestämään kovaa harjoittelua. Keväällä uimari oli lähes valmis heittämään uikkarit naulaan, mutta nyt tähtäin on taas seuraavissa kisoissa ja ennätysuinneissa.

– Olen muuttanut voimaharjoittelua paljon vähentäen kuormittavia maksimivoimaharjoituksia ja tuomalla mukaan kontrastivoiman harjoituksia ja panostamalla kehonhuoltoon entistäkin enemmän. Nyt tilanne näyttää todella hyvältä. Vaivat näyttävät voitetuilta.

Rundgrenin henkilökohtaisten mestaruuksien lisäksi mies oli mukana voittamassa 4x50 metrin vapaauintiviestin kultaa yhdessä Juri Logvinin, Tero Matkaniemen ja Janne Virtasen kanssa. Loppuaika 1.42,16 oli uusi Suomen ennätys ja marginaali ruotsalaiseen Täby Simiin oli 0,79 sekuntia. Euroopan mestaruusaika jäi vain sekunnin ikäsarjan 200-239 vuotta Euroopan ennätyksestä. Aiemmin viikolla ruotsalaiset jättivät saman miehistön hopealle 4x50 metrin sekauintiviestissä 2,58 sekunnin erolla.

– Ensi kerralla otetaan tuokin mestaruus meille, Rundgren myhäili nautiskellen joukkuekavereiden hänelle syntymäpäivän iloksi antamaa suklaakakkua.

Tulospalvelu