Pikkarainen paransi taas vinstan SE:tä

#UUTINEN 27.3.2016

Helsingin SM-uintien neljännen kisapäivän tähtihetki oli Emilia Pikkaraisen Suomen ennätys 50 metrin perhosessa. Kampuksen Plaani tuuletti puolestaan naisten viestimestaruutta.

Emilia Pikkarainen (kesk.) oli tyytyväinen nappiuintiinsa 50 metrin perhosessa. Hopeaa otti Kaisla Kollanus (oik.) ja pronssia Tessa Nurminen. Kuva: Mika Ruusunen

SM-uintien toiseksi viimeisen päivän iltajaksossa uitiin useita mielenkiintoisia finaaleja, kun altaassa oli tukku kotimaan kärkinimiä. Huikean päätöksen omalle kisaurakalleen ui Emilia Pikkarainen.

Tammikuussa Suomen ennätyksen 50 metrillä perhostellut Pikkarainen voitti odotetusti lajin Suomen mestaruuden. Rion rajaa 100 metrin perhosessa metsästävä neito ui rennolla nappiuinnilla upean SE-ajan 26,85. Uusi ennätys oli neljä sadasosaa kovempi, kuin Pikkaraisen nimissä ollut edellinen ennätys, joka oli uitu tammikuussa Luxemburgissa.

– Uinti oli nyt rennompi ja vapautuneempi kuin satanen. Se eteni alusta loppuun hyvin, en keksi mitään korjattavaa, onnellinen Pikkarainen myhäili uinnin jälkeen.

Perhostelija jätti syksyn EM-kilpailut väliin viisaudenhampaiden poiston vuoksi. Hän on päätökseensä tyytyväinen.

– Onneksi en lähtenyt sähläten kisaamaan. Sain aloitettua uuden kauden ajoissa ja se on tärkeää, koska olympianäyttö on jäänyt myöhään.

Seuraavan kerran Pikkarainen nähdään 100 metrin Rion A-rajan metsästystouhuissa jo ensi torstaina kansainvälisissä kisoissa Ruotsissa. Keskiviikkona hän saa uitua 50 metrisen satasen alle, tämä valmistaa hyvin tositouhuun.

– On helpompi uida, jos on joku laji jo alla. Jos saan kovan näytön, se lupailee paikkaa Riossa. Jos raja ei mene vieläkään ali, herkistelen täysillä EM-kisoihin. On parempi uida vähän ali A-rajan kuin B-raja monta kertaa vahvasti.

Pikkaraisella on aikaisemminkin jäänyt rajan alitus viime tippaan, Lontoon olympialaisissa, ja tälläkin kertaa hän on valmis ravaamaan FINA:n kisoja kesällä, jos tarve vaatii, eikä EM-kisoissa tarvittavaa rentoutta saavuteta. Kovassa kunnossa nainen on osoittanut olevansa.

Liukkonen ja Laukkanen ottivat rutiinivoitot

Cetus Espoota edustavan Ari-Pekka Liukkosen päämatkaa, 50 metrin vapaauintia, odotettiin jännityksellä. Tuplat pidemmällä matkalla hienon Suomen ennätyksen ja lauantaina rintauinnissa sekä viestissä kovaa kauhonut mies on osoittanut olevansa huippukunnossa. Päämatkallaan hän ui alkuerissä kelpo ajan 22,33. Illalla kuitenkin pitkät kisat alkoivat näkyä ja eilen pientä väsymystään harmitellut Liukkonen ui finaalissa voittoon riittävän ajan 22,43.

Tukkoista oloa valitellut Jenna Laukkanen ui 100 metrin rintauinnissa odotettuun voittoon ajalla 1.08,20. Swimming Club Vuokatin edustaja aloitti matkan lähes ennätysvauhtiaan ja kellotti ensimmäisen 50 metrisen aikaan 31,72. Nuori nainen osoitti siis olevansa kelpokunnossa ensi viikon kisoihin Ruotsiin.

Cetus Espoon Christoffer Fredrikson reiluun voittoon 200 metrin selkäuinnissa ajalla kelpoajalla 2.03.94. Toiseksi tullut TaTU Tampereen Petja Yritys jäi hopealle yli neljällä sekunnilla.

Naisten 4x100 metrin sekauintiviestin Suomen mestaruuden vei Kampuksen Plaanin Mimosa Jallow, Marlene Niemi, Susanne Hirvonen ja Lotta Nevalainen. Hopeaa otti Raision Urheilijat ja pronssia Simmis. Cetus jäi viestimitalien ulkopuolelle, mitä ei olekaan muutamiin vuosiin nähty SM-altaalla.

Lähteenmäki kokeili vauhtia paraatimatkallaan

Vammaisuimari Leo Lähteenmäki starttasi sunnuntaina päämatkallaan 50 metrin vapaassa. Lähteenmäki kauhoi aikaan 27,03. Oma ennätys jäi 0,89 sekunnin päähän. Jyväskyläläinen puolustaa toukokuussa samalla matkalla EM-hopeaa Funchalissa.


Lisää valokuvia kuvagalleriassa 

Kisasivut: www.sm-uinnit.fi

Tulospalvelu: www.livetiming.fi/results.php?cid=2667

Seurapisteet ja mitalitaulukot: www.livetiming.fi