Parihypyistä kolmas EM-finaali Rostockissa

#UUTINEN 23.6.2013

Taina Karvonen ja Iira Laatunen kirkastivat viime vuoden yhdeksännen sijan yhdellä ylöspäin ja ottivat suomalaisten kolmannen EM-finaalipaikan Rostockin kisojen päätöspäivänä. Heikki Mäkikallio karsiutui kerroksilla.

Taina Karvonen ja Iira Laatunen hyppäsivät kahdeksannelle sijalle kolmen metrin parihyppyjen EM-finaalissa sunnuntaina Rostockissa. Suomalaispari oli alkukilpailun jälkeen seitsemäntenä tuloksella 261,03, mutta finaalissa pisteet putosivat lukemiin 258,45 ja samalla sijoituskin heikkeni yhdellä sijalla.

Molemmat tulokset olivat kuitenkin Karvosen ja Laatusen kauden parhaita pisteitä, ja viimevuotinen yhdeksäs sija kirkastui nyt EM-finaalipaikaksi. Viime vuodesta vaikeutetun parihyppysarjan neljäs, ja vaikein hyppy, taaksepäin 2,5 volttia taittaen, sujui Rostockissa hyvin.

Mäkikallio melkein finalistiksi

Heikki Mäkikallio kisasi EM-uimahyppyjen päätöspäivänä miesten kerroksilla ja oli finaalivauhdissa mukana ensimmäiset neljä hyppyä. Kaksi viimeistä hyppyä kuitenkin epäonnistuivat, mikä jätti Mäkikallion alkukilpailuun 15. sijalle. Pisteet olivat 300,15, kun finaaliin vaadittiin tasan 55 pistettä enemmän. Ennätyspisteistään Mäkikallio jäi Rostockissa 64,3 pistettä.

Suomalaisten saldoksi Rostockin EM-kisoissa muodostui kolme finaalipaikkaa, joista henkilökohtaisissa lajeissa tuli kaksi finaalipaikkaa (Iira Laatunen 12:s naisten kerroksilla, Taina Karvonen 12:s naisten kolmella metrillä). Parhaana sijoituksena oli joukkuekisassa Iira Laatusen ja Heikki Mäkikallion nappaama suoran loppukilpailun viides sija.

Uimahyppyjen arvokisakesä jatkuu nuorten EM-kilpailuilla Puolan Poznanissa 3.-7. heinäkuuta, jonne lähtee viiden suomalaishyppääjän joukkue. MM-kisat hypätään puolestaan Barcelonassa 20.-28. heinäkuuta, ja siellä Suomen värejä kantaa Tiia Kivelä.