Paavola seitsemäs ja synkrodebyytti viides

#UUTINEN 28.6.2017

18-vuotiaissa ensimmäistä kauttaan kisaava 16-vuotias Saija Paavola lunasti komeasti paikkansa Euroopan eliitissä Bergenin nuorten EM-hypyissä. Tulokaskausi päättyi finaalin seitsemänteen sijaan.

Saija Paavola hyppäsi kerroksilla erityisen vahvat käsinseisontahypyt. Kuva: Jussi Salminen

A-tyttöjen kerroskilpailussa oli 18 osanottajaa, joten Saija Paavolan piti alkukilpailussa pudottaa kuusi päästäkseen finaaliin, mikä ei ollut lainkaan ongelmallista. Neljän pakollisen ja neljän valinnaisen hypyn alkukisasarjasta Paavola keräsi komeat 351,50 pistettä ja eteni viidentenä finaaliin.

Lähtöpisteiltään finaaliin kahdeksantena startannut Paavola nautti neljän kierroksen finaalistaan. Hän saavutti pisteet 350,60 ja kohosi valinnaisilla hypyillään lopputuloksissa yhden sijan seitsemänneksi. Erittäin hyvä suoritus ensimmäisenä vuotena A-sarjassa.

– Olen tosi tyytyväinen, että pääsin finaaliin. Taaksepäin kierteen olisin pystynyt hoitamaan vähän paremmin, mutta käsiltä lähteneet hypyt olivat tänään tosi hyviä, Paavola kommentoi.

Hän onnistui alkukilpailussa jopa kukistamaan tuoreen aikuisten EM-hopeamitalistin, mutta finaalissa Venäjän Anna Chuinyshena meni menojaan mestaruuteen.

– Tämän päivän mitalistit olivat aika odotettuja. Venäjän tyttö voitti hopeaa kaksi viikkoa sitten aikuisten EM-kisoissa ja Elena kilpaili jo Riossa, Paavola sanoi ja viittasi myös yli 400 pistettä hypänneeseen Saksan Elena Wasseniin, joka sai nyt nuorten EM-hopeaa.

Paavolan kausi on tämän kisan myötä paketissa. Syksyksi hän haluaa vaikeuttaa sarjaansa hakeakseen menestystä Helsingin nuorten EM-kisoista ensi kesänä. Sarjan viides ja kuudes hyppy tullaan ainakin vaihtamaan vaikeampiin. Siinä auttaa myös se, että Paavola aloittaa elokuussa Mäkelänrinteen urheilulukiossa, jolloin treenimahdollisuudetkin parantuvat.

Kerroksilta upea viides sija parihypyissä

Kerroshyppyjen parikilpailu on uusi laji nuorten EM-kisoissa ja Suomi lähti ennakkoluulottomasti mukaan kisaan. Tiirojen Ruska Lehtonen ja Vantaa Divingin Ronja Rundgren suoriutuivatkin hienosti ja hyppäsivät yhdeksän parin kisassa viidennelle sijalle pistein 244,05. Muita helpommilla hypyillä kisanneet suomalaiset tekivät juuri sen, mikä parihyppyjen ideana onkin, priimat yksilösuoritukset tarkalla yhdenaikaisuudella.

– Mahtava kisa. Pystyimme parantamaan tasoa vielä hieman aamun harjoituksesta. Tosi hyvä fiilis jäi, Rundgren kommentoi.

– Synkrot onnistuivat tosi hyvin. Hyvä ja iloinen fiilis, Lehtonenkin tuumi.

Suomalaisten edelle yltäneet parit ovat jo kokeneita maailmanluokan hyppääjiä isoista uimahyppymaista. Mitaleille vaadittiin 270 pistettä.


Suomalaistulokset ja linkit Uimaliiton kisasivulla