Paavola sai haluamansa sivulajifinaalin

#UUTINEN 30.6.2018

Kyynärpäävaivoista kärsinyt Saija Paavola ei pystynyt osallistumaan päälajiinsa kerroshyppyihin, mutta taisteli ponnahduslaudalla tiensä hienosti nuorten EM-finaaliin perjantaina.

Kuva: Tuomas Sauliala

Uimahyppyseura Tiirojen Saija Paavola eteni sivulajissaan metrin ponnahduslaudalla nuorten EM-finaaliin 11:ntenä. Illan finaalissa hän joutui taipumaan noin kymmenen pistettä aamusta ja sijoittui finaalin 12:nneksi.

– Olen tosi iloinen finaalipaikasta, mutta finaalissa olisin halunnut tehdä hypyt paremmin, kuten harjoituksissa, Paavola tuumi.

– Saija toipuu kyynärpään nivelsidevammasta ja hänen päätelineensä on kerrokset. Lahjakkaana hyppääjänä hän pystyi siirtymään yhdeksän metriä alemmaksi ja ponnahduslaudalle ansaiten vielä nuorten MM-kisapaikan rikkonaisesta kaudesta huolimatta, kommentoi valmentaja Satu Uusitalo.

Mestaruuden vei Venäjän Vitaliia Koroleva pistein 392,55. Pitkään näytti siltä, että Venäjä saa kaksoisvoiton Uliana Kliuevan ansiosta, mutta hopealle kiilasi hyvällä viimeisellä finaalihypyllään Espanjan Valeria Antolino Pacheco.

Yllätyksellinen poikien finaali kolmosella

A-poikien kolmen metrin ponnahduslaudan finaalissa ei nähty suomalaisia. Tiirojen Tino Tapio oli alkukilpailun 20:s ja Oulun Uinnin Aarne Riekki 22:s. Molemmat ovat ensimmäistä vuotta A-sarjassa melko helpoilla hypyillä.

Mestaruuden poimi yllättäen Saksan Lou Massenberg pistein 543,85. Hän lähti finaaliin kolmossijalta. Hopealle hyppäsi Adrian Abadia Garcia Espanjasta, pronssille Italian Antonio Volpe. Alkukilpailun jälkeen johdossa olleet Ruslan Ternovoi (Venäjä) ja Matthew Wade Gardiner (Espanja) eivät onnistuneet finaalissa odotusten mukaisesti. Pienetkin virheet ovat ratkaisevia EM-finaalitasolla, espanjalainen jäi neljänneksi ja venäläinen viidenneksi.


Lisää valokuvia NEM-kisojen Facebookissa ja Instagramissa

Kisasivut: www.ejc2018.fi 

Tulospalvelu: ejc2018.microplustiming.com 

Finaalien livestriimi: www.dailymotion.com/lentv