Oulun Lohien Seurasydän on Julia Kärkkäinen

#TARINA #UINTI #UIMAHYPYT #TAITOUINTI #VESIPALLO 27.8.2021

Julia Kärkkäinen sai Seurasydän-tunnustuksen. Kuva: Oulun Lohet

Suomen Uimaliitto on lanseerannut jäsenseuroilleen käytettäväksi uuden vuosittaisen huomionosoituksen Seurasydän-palkinnon edistääkseen kiittämisen kulttuuria ja arvostuksen osoittamista. Olympiakomitea on hyväksynyt palkinnon osaksi Seurasydän-kampanjansa toimintaa.

Oulun Lohet palkitsi Seurasydän-tunnustuksella vuonna 2020 Julia Kärkkäisen.

Julia Kärkkäinen toimii Oulun Lohilla uimakouluvastaavana ja koordinointitehtävien lisäksi hän ohjaa useita uimakouluryhmiä – ja on myös seuran johtokunnan jäsen.

Kärkkäinen on ollut hyvin nuoresta asti mukana erilaisissa vapaaehtoistehtävissä kilpailuissa ja tapahtumissa. Vaikka ilta menisi ohjatessa, hän on aina valmis tulemaan hallille auttamaan aamusta alkaen kisajärjestelyissä.

– Julia on hieno esimerkki siitä, miten monenlaisia tarinoita urheiluseuratyö kantaa matkassaan. Voit tulla erinomaiseksi uimaopettajaksi, vaikkei sinulla olisikaan uintitaustaa, tai vaikka olisit kokenut vesipelkoa, seurasta kehutaan.

Kärkkäinen kärsi vesipelosta nuorena, mikä luonnollisesti hieman hidasti uimataidon kehittymistä. Koulussa pidetyistä uintitesteistä tuli kuitenkin päättäväiselle nuorelle kunnianhimoinen tavoite ja seuran valmentaja Päivikki Lumpeen avulla Kärkkäinen kehitti uimataitoaan ja suoriutui testeistä mallikkaasti.

– Julia on kaikessa tekemisessään erittäin positiivinen, yhteistyötaitoinen ja aikaansaava – todellinen seuran sydän!