Nuorten SM-hypyissä useita arvokisarajoja

#UUTINEN 16.3.2018

Helsingissä kisatut avoimet nuorten SM-uimahypyt tuottivat hyviä tuloksia niin ulkomaisilta kuin suomalaisiltakin. Ensi kesän nuorten EM-areena sai paljon kehuja.


Anni Paloheimo ponnisti SM-kisoissa nuorten MM-kisarajat molemmilla ponnahduslaudoilla.
 

Suomalaishyppääjillä on kesäkuussa etuoikeus kisata kotiyleisön edessä nuorten EM-kilpailuissa. Viime viikonlopun avoimissa nuorten SM-hypyissä annettiinkin vahvoja näyttöjä kesän arvokisoja varten, kun uusia hyppääjiä saatiin yli kisarajojen, eikä vain nuorten EM-kisoja ajatellen, vaan myös nuorten MM-tasolle.

Nuorten SM-kisat herättivät myös laajasti kansainvälistä kiinnostusta, sillä avoimina kisat tarjosivat erinomaisen tilaisuuden tutustua tulevan kesän arvokisatelineisiin. Mukana oli Suomen lisäksi seitsemän maan edustajia. Ulkomaiset kisasivat nuorten EM-ikäluokissa, eli A- ja B-sarjoissa, kansallista kisaa käytiin myös C- ja D-ikäluokissa.

Uusia nimiä arvokisarajoille

Nuorilla hyppääjillä on vilkas arvokisakesä. Heti juhannuksen jälkeen, kesäkuun lopussa Helsingissä hypätään nuorten EM-kisat ja heinäkuussa koittavat jo nuorten MM-kilpailut Kiovassa.

Helsingin nuorten SM-hypyissä nähtiin useiden hyppääjien rikkovan arvokisojen valintarajoja. Yksi uusi nimi kisarajoille oli Oulun Uinnin Aarne Riekki, joka otti A-poikien kerroksilla hopeaa ylittäen NEM-kisojen B-rajan. Riekki on vasta siirtynyt A-sarjaan, joten tasonnostoa on tapahtunut konkreettisesti.

A-tytöissä Saija Paavola ja Nea Immonen tekivät kovat näytöt. Paavola saavutti NMM-kisojen B-rajan sivulajissaan metrin ponnahduslaudalla, ja oli erittäin tyytyväinen suoritukseensa. Immonen sai NEM-kisojen A-rajan metrillä ja B-rajan paria metriä korkeammalta.

B-tytöissä Suomella leveyttä

Lauren Hallaselkä, Anni Paloheimo, Pinja Pylkäs ja Sofia Slöör vakuuttivat B-tytöissä, missä Suomella on nyt hurja taso. Hallaselkä ja Paloheimo ovat saavuttaneet laudoilla nuorten MM-kisojen A-rajat, ja lisäksi Pylkäs teki NEM-kisojen A-rajat molemmilla laudoilla. Kotimaiset nuorten EM-kisat näkevät siis todella kovan kolmikon B-tyttöjen ponnahduslaudoilla.

Kerroshyppääjä Sofia Slöör täydentää tämän ikäluokan menestystä, sillä hän saavutti NEM-kisojen A-rajan komealla 14 pisteen marginaalilla jääden NMM-rajasta vaivaiset kolme pistettä.

Nuorempien D- ja C-lajeja hallitsivat tutut nimet Roope Rundgren, Odessa Käck, Aaron Hoffman ja Eerika Repo. Ilahduttavasti taso oli tyttöjen lajeissa korkea mitalistien lisäksi myös kärjen haastajilla ja poikien lajeihin on saatu uusia osallistujia. C-tyttöjen kolmosellakin tehtiin huipputuloksia.

Ukrainalaisten taituruus vakuutti

Avoimet nuorten SM-hypyt olivat komeaa katseltavaa. 10 hyppääjän joukkueella kisannut Ukraina voitti mitalitaulukon, vaikka sillä oli osallistujia vain A- ja B-sarjoissa. 10 kultaa, 6 hopeaa ja 1 pronssi päätyi ukrainalaisille. Isäntäseura Tiirat keräsi 30 mitalin saldon (8+10+12) ja Vantaa Diving 16 mitalia (6+5+5).

Tasokkainta kansainvälinen kisa oli B-poikien laudoilla. Ukrainan Anton Antoniv ja Danylo Konovalov pitivät kärkisijoja ja Hollannin Bram Meulundijks seurasi kannassa. 400 pisteen raja rikkoutui jopa metrin kisassa, ja kolmosella kolmen kärki saavutti nuorten EM-kisojen kärkikuusikon tasoisia tuloksia. Näitä hyppääjiä pääsee ihastelemaan uudestaan Mäkelänrinteessä 25. kesäkuuta alkavissa nuorten EM-kisoissa.

Testikisa onnistui hyvin

Ulkomaiset joukkueet olivat tyytyväisiä tulevan kesän arvokisaolosuhteisiin. Uimahyppyseura Tiirat isännöi kisat pienellä, mutta sitoutuneella organisaatiolla. Ulkomaiset vieraat kiittelivät SM-kisoja. Esimerkiksi Irlannin huippuvalmentaja Damian Ball kertoi olleensa hyvin ilahtunut Helsingin olosuhteisiin, jotka siivittivät Irlannin nuoret hyppääjät omiin ennätystuloksiinsa.


Lisää valokuvia kuvagalleriassa ja Instagramissa @uimaliitto 

Tulospalvelu