Neljä parauimaria kilpailee Kairossa

#UUTINEN #UINTI 7.11.2023

Nader Khalili Espoonlahden GP-kilpailuissa.

Parauimareiden syksy jatkuu Egyptissä, kun vuorossa on vuoden viimeinen Citi Para Swimming World Series -kilpailu 10.–12.11.2023. Kairossa pidettävät kilpailut ovat ensimmäinen koskaan järjestetty World Series -tapahtuma Afrikassa. Tapahtumaan osallistuu 89 uimaria 17 eri maasta.

Suomesta Egyptiin suuntaa neljä uimaria. Joukkueessa ovat: Verneri Eronen, Nader Khalili, Henrik Krogius sekä Jenna Rajahalme.

Vaasan Uimaseuraa edustava Khalili kellot GP-kisoissa kaksi uutta S14-luokan PSE-aikaa: 50 metrin rintauinnissa ja selkäuinnissa. Khalilin syksy on sujunut hyvin ja treenit ovat menneet suunnitelmien mukaan. Syksyn isoin haaste on ollut pitkän radan kilpailuiden puute.

– Nader lähtee tuttuun tapaan hyvillä fiiliksillä kisoihin. Tavoitteena on toki Pariisin aikarajan alitus 200 metrin vapaauinnissa, mutta myös mahdollisimman hyvät uinnit, Khalilin äiti Anne Kulmala avaa Egyptin kisasuunnitelmia.

Vaasalainen on asettanut finaaleihin pääsyn minimitavoitteeksi sekä tietysti aikaparannukset. Uimarilla on ajatuksissa myös ensi vuoden Madeiran EM-kisarajat.  

Henrik Krogiuksen syksy on ollut haastava. Uinti ei ole Simmistä edustavalla uimarin mukaan oikein kulkenut, mutta se on menossa koko ajan parempaan suuntaan.

– Odotan jännityksellä ja innolla kauden ensimmäisiä kansainvälisiä kisoja. Toivottavasti matka on onnistunut ja pystyn uimaan hyvin sekä tekemään kauden parhaat ajat, Krogius sanoo.

Sairastelun vuoksi Espoon GP:stä pois jäänyt Uinti Tampereen Jenna Rajahalme on saanut syksyn aikana pitkän ehjän treenijakson alle ja voimaa sekä varmuutta on tullut hurjasti lisää. Tamperelainen suuntaa Egyptiin innolla, mutta pientä epävarmuutta tuo viime viikon pieni flunssa.

– Valmistautuminen kisoihin oli vähän erilainen mitä suunnittelin. Toki sairastelu tuo vähän jännitystä pintaan, mutta luotan kovasti syksyn aikana tehtyyn hyvään työhön.

Lisämausteen kilpailujännitykseen tuo vaihto lyhyeltä radalta pitkälle. Rajahalmeen tavoitteena on saada hyvä välitsekkaus kunnon suhteen ja kokemusta kansainvälisiltä areenoilta.

– Tietysti haen hyviä suorituksia ja sitä kautta lisäoppia, jotta päästään Parisiin ensi vuonna, Rajahalme toteaa.

Joukkueenjohtajana kilpailureissussa toimii parauinnin päävalmentaja Jari Nordblom. Päävalmentajan mukaan sekä Khalililla että Rajahalmeella on mahdollisuus alittaa Pariisin paralympialaisten MQS-raja.

– Naderille ja Jennalle haetaan onnistumisia kohti Pariisia ja muilla uimareille hyvää tuloskuntoa syksyyn. Ensimmäistä kertaa kilpaillaan myös syksyllä parapuolella, joka on mahtavaa, Nordblom sanoo.

Uimareiden lajiohjelma:
Verneri Eronen

M 100m vapaauinti S8
M 100m rintauinti SB7
M 100m perhosuinti S8

Khalili Nader
M 200m vapaauinti S14
M 400m vapaauinti S14
M 100m selkäuinti S14
M 100m rintauinti SB14
M 100m perhosuinti S14
M 200m sekauinti SM14

Henrik Krogius
M 50m vapaauinti S5
M 100m vapaauinti S5
M 50m perhosuinti S5

Jenna Rajahalme
N 50m vapaauinti S10
N 100m vapaauinti S10

*Muutokset lajiohjelmassa ovat mahdollisia.

Suomalaisuimareiden tilastot (Klikkaa nimeä päästäksesi tilastoihin.)
Verneri Eronen
Nader Khalili
Henrik Krogius
Jenna Rajahalme

Parauinnin Suomen ennätykset
PSE Naiset 50 m rata
PSE Miehet 50 m rata

Kaikki World Series kilpailuista