Naisten sekauintiviesti nelosena EM-finaaliin

#UUTINEN 6.12.2015

Viestinaisten finaalin lisäksi EM-uintien päätösillan välierissä nähdään Hanna-Maria Seppälä ja Marlene Niemi. Kultamitalisti Jenna Laukkanen jätti 200 metrin rintauinnin väliin.

Jaakko Rautalin pisteli viestialoituksessaan ennätysvauhtia. Kuva: Jussi Salminen

Jenna Laukkasta ei nähty sunnuntaina EM-uintien 200 metrin rintauintikisassa. Laukkanen päätti yhdessä valmentajansa Toni Piiraisen kanssa aamun verryttelyn jälkeen, että 200 metrille ei startata Laukkasen jalkakipujen vuoksi. Aamun ohjelmaan olisi kuulunut 200 metrin alkuerät ja illalla mahdollinen EM-finaali. Laukkanen valitsi päätöspäivälle kevyemmän ohjelman, 4x50 metrin sekauintiviestin rintauintiosuudet. Naisten sekauintiviesti on tärkeässä roolissa, sillä siinä Suomella on hyvät mahdollisuudet Rion olympialaisiin, vaikka Israelin kisoissa ei olympianäyttöjä voikaan antaa.

Mimosa Jallow, Jenna Laukkanen, Fanny Teijonsalo ja Hanna-Maria Seppälä uivat 4x50 metrin sekauintiviestin finaaliin neljänneksi nopeimpana ajalla 1.48,21. Tulos uupui vain 0,12 sekuntia vuoden 2012 SE-ajasta. Naisten viestifinaali uidaan illalla klo 19.08.

Miesten 4x50 metrin sekauintiviesti karsiutui ensimmäisenä illan finaalista. Yhdeksäs sija tuli ajalla 1.35,76, vain 0,13 sekuntia finaalin karsintarajasta. Joukkueessa uivat Jaakko RautalinAndrei TuomolaRiku Pöytäkivi ja Ari-Pekka Liukkonen. Rautalin ui avausosuudella 50 metrin selkäuinnin ennätysaikansa 24,68 parantaen yhdeksän sadasosasekuntia parin viikon takaista SM-uintien ennätystään.

Niemi pääsi mukaan viimeisenä kisapäivänä

Hanna-Maria Seppälä eteni 50 metrin vapaauinnissa sunnuntai-illan välieriin. Seppälä oli alkuerien 14:s tuloksella 24,84. Kauden paras hänellä on Espoon SM-uinneista 24,80 ja Suomen ennätys 24,38 vuodelta 2008. Välierät uidaan iltajakson alussa klo 17.30 ja mahdollinen finaali klo 18.42.

Marlene Niemi toipui kuumeilustaan kisakuntoiseksi ja pääsi starttaamaan päätöspäivän aamuna 50 metrin vapaassa. Hän oli karsiutumassa ensimmäisenä jatkosta, mutta pääsee sittenkin mukaan illan välieriin peruutuspaikalta. Karsiutuminen olisi ollut erittäin harmittava, sillä marginaalia oli vain viisi sadasosaa. Niemen vauhti oli hyvä, 24,91 uupui vain sadasosan hän omasta ennätyksestään.


Uimaliiton EM-kisasivu 

Lisää valokuvia kuvagalleriassa