Multinations-uinnit vauhdissa Ateenassa

#UUTINEN 8.4.2017

Uinnin ikäkausimaajoukkue kisaa viikonloppuna Kreikassa. Suomalaiset ottivat hyvän startin kisoille viestivoitolla ja kisaennätyksellä, sekä Sini Silvennoisen kultamitalitalilla.

Kuva: Marianne Pärnänen

Ateenassa uitavat Multinationsit ovat tärkeä kisat Ikäkausimaajoukkueen kevätkauden alkumetreillä. Treenit kotialtaissa ovat olleet laadukkaita ja uimarit ovat pysyneet terveinä. Joukkue saapui Kreikkaan perjantaina ja sai kokea heti paikallisliikenteen ruuhkat. Kun olosuhteet ovat nyt tutut, on aika antaa kaikki kisa-altaaseen lauantaina ja sunnuntaina.

Kisoissa on mukana Suomen ja isäntämaa Kreikan lisäksi uimareita muun muassa Bulgariasta, Israelista, Itävallasta, Puolasta, Sveitsistä, Tsekeistä, Turkista ja Ukrainasta.

Kisoja voi seurata järjestäjien kisasivujen kautta.

Upea startti Silvennoisen voitolla

Multinationsien ensimmäinen jakso lähti päräyttävästi käyntiin ÅSK:n Sini Silvennoisen 100 metrin vapaauinnin kultauinnilla. Aivan mahtava veto, eikä Silvennoisen edes tarvinnut uida aivan omaa ennätystään, 58,79 toi voiton kolmen sadasosasekunnin marginaalilla ennen Turkin Koseoglu Sevvalia.

200 metrin selkäuinneissa Cetuksen Roni Kallström nousi hienosti kuudenneksi ennätysajalla 2:10,71. Tyttöjen puolella Swimming Jyväskylän Mia Pentti oli myös kuudes.

400 m sekauinnissa Oulun Uinnin Laura Lahtinen tykitti ensimmäisessä erässä hienon ennätysajan 5:09,90. Tämä nosti Lauran lopputuloksissa hienosti neljänneksi.

Aamujakso päättyi huikeaan viestitunnelmaan. Tyttöjen sekauintiviestissä Suomen joukkue laittoi voitollaan kilpailuennätyksen uusiksi ennen Israelia ja Turkkia. Mia Pentti, Rebekka Luoto, Anniina Kallio ja Sini Silvennoinen uivat 4x100 metrin sekauintiviestissä lukemat 4.20,04.