Louna Kasvio ja Leonie Tentzer mukana ensi viikolla starttaavissa avovesiuinnin EM-kilpailuissa

#UUTINEN #UINTI 7.6.2024

Louna Kasvio Italian Piombinossa. Kuva: Hanna Kasvio

Avovesiuinnin EM-kilpailut käydään Serbian Belgradissa 12.–15. kesäkuuta. Suomen joukkueessa nähdään kaksi uimaria: Louna Kasvio ja Leonie Tentzer. Joukkueen valmentajana kisoissa toimii Antti Kasvio.

Kummellekin uimarille nämä ovat ensimmäiset aikuisten arvokisat avovedessä. Tentzer lähtee EM-kisoihin innoissaan pitämään hauskaa, ilman liikaa paineita.

– Haluan oppia olemaan tässä uudessa tilanteessa, tämä valmistaa minua tuleviin kisoihin. Nämä ovat kuitenkin ensimmäiset aikuisten EM-kisat, oikeanlaisella tuella ja avulla kaiken pitäisi toimia.

Mikkelin Uimaseuraa edustavaa Tentzeriä ei kisa hirveästi vielä jännitä, mutta hän uskoo kilpailujännityksen nousevan mitä lähemmäs kilpailuja mennään.

– Odotan innolla, miten kilpailu kehittyy.

Tentzer on uinut sekä altaassa että nyt avovedessä. Valmistautuminen näissä ei hänelle ole ollut kovin erilaista, sillä myös altaassa hän ui vapaalla uintitavalla pitkiä matkoja.

– Valmistautuminen on sujunut hyvin ja uskon, että kilpailu tulee myös menemään sen mukaisesti.

Louna Kasvio lähtee tavoittelemaan kilpailulta hyvää ja onnistunutta suoritusta, myös kokemuksen saaminen tulevaa varten on hänelle tärkeää.

– Minulla on kesällä tulossa monet kilpailut, joten en ole ottanut mitään sen suurempia paineita näistä.

Espoon Kilpauintia edustava Kasvio on juuri käynyt Mallorcalla treenileirillä valmistautumassa kesän kisoja varten. Samalla matkalla hän oli osallistunut avovesiuintitapahtumaan ja uinut täällä muutaman matkan.

– Se oli hyvää harjoitusta EM-kisoja varten, varsinkin kun paikalla oli esimerkiksi Saksan nuorten avovesimaajoukkue, eli taso oli aika hyvä. Kokonaisuudessa leiri oli onnistunut ja sain siellä tehtyä paljon kovia harjoituksia. 

Alkukeväästä Kasviolla on ollut jonkin näköistä kipeyttä keuhkoissa, mikä hankaloitti hänen treenaamistaan usean kuukauden ajan.

– Oikeastaan nyt vasta alkaa olo ja treenaaminen tuntua normaalilta. Viimeiset viikot treeni on sujunut oikein hyvin, lukuun ottamatta viimeisen parin päivän ruokamyrkytystä, jonka sain paluumatkalla treenileiriltä.

Kasvio on aina pitänyt pitkien matkojen uinnista. Hän koki, että hänelle soveltuisi vielä pidemmät matkat, kuin altaassa uitava 1500 metriä. Viime kesänä hän ui avovesiuinnin nuorten EM-kisoissa, joissa sijoittui upeasti viidenneksi. Näihin tuleviin Serbian EM-kisoihin Kasvion ei ollut tarkoitus edes lähteä, mutta mahdollisuuden auetessa, päätti hän lähteä mukaan.

Kasvio ja Tentzer kilpailevat Belgradissa naisten 10 kilometrin matkalla, joka käydään keskiviikkona 12.6.2024 Suomen aikaa kello 10.

EM-kisojen aikataulu
Tulospalvelu
Kaikki EM-kilpailuista

Asiasanat

Avovesiuinnin EM