Lahtiselle perhosuinnin EM-finaali torstaiksi

#UUTINEN 4.7.2018

Helsingin nuorten EM-uintien ensimmäisessä finaalijaksossa nähtiin kaksi suomalaista, ja ensimmäinen finaalipaikkakin varmistui. Laura Lahtisella jäi välieräuinnista sopivasti nälkää torstain finaalia varten.

Kuva: Janne Ahonen

Helsingfors Simsällskapin Laura Lahtinen selvitti tiensä finaaliin Helsingissä järjestettävien nuorten EM-kilpailuiden 200 metrin perhosuinnin välieristä. Lahtinen sijoittui välierissä 8. sijalle ajalla 2.14,44. Lahtisen ennätys kirjataan huhtikuulta lukemin 2.13,18.

– Ihan mahtavaa päästä finaaliin, koska nämä ovat ensimmäiset nuorten EM-kisani. Aika olisi kyllä voinut olla vieläkin parempi, koska verryttelyssä kulki niin hyvin. Tekniikka ei oikein pysynyt kasassa. Finaalissa aion keskittyä kunnolla ja yritän saada oman ennätyksen.

200 metrin perhosuinnin finaali uidaan torstaina klo 17.22. Emilia Pikkaraisen nuorten SE on 2.11,77 vuodelta 2009.

Kuznetsovin tyytyväisyys karisi maaliintuloon

Cetus Espoon Sergei Kuznetsov ui nuorten EM-uintien välierissä 50 metrin perhosuinnissa jaetulle 12. sijalle ajalla 24,53. Kuznetsov tavoitteli parannusta aamun alkuerissä uimaansa nuorten SE-aikaan, jonka hän kellotti lukemin 24,30.

– Täytyy sanoa, että olen pettynyt, koska suurimman osan matkasta uin ennätysvauhtia, mutta maaliintulo oli ihan lapsellinen. Startti ja veto kulkivat niin hyvin, että uusi nuorten SE-aika olisi ollut mahdollinen.

Aamun SE-aikaakin Kuznetsov on juhlinut jo ennen näitä kisoja.

– Olen uinut SE-vauhtia jo aiemmin, mutta ne ajat olivat epävirallisia. Sen perusteella odotin nyt myös kovempaa sijoitusta, Kuznetsov pyöritteli viitaten aiemmin Venäjän kansalaisena uimiinsa aikoihin.


Lisää valokuvia NEM-kisojen Facebookissa ja Instagramissa

Kisasivut: www.ejc2018.fi 

Tulospalvelu: ejc2018.microplustiming.com 

Livestriimi: www.dailymotion.com/lentv