Kuznetsov kirkasti ennätystä illan välierissä

#UUTINEN 7.7.2018

Sergei Kuznetsov passitti lauantaina historiaan Jani Sievisen melkein 26 vuotta vanhan nuorten Suomen ennätyksen satasen perhosessa. Hän ei ollut suorituksiinsa kuitenkaan täysin tyytyväinen.

Kuva: Timo Paakkanen

Cetus Espoon Sergei Kuznetsov eteni lauantaiaamuna 100 metrin perhosuinnin nuorten EM-välieriin. Kuznetsovin tulos 54,42 on uusi nuorten Suomen ennätys. Edellinen ehti olla voimassa melkein 26 vuotta, sillä ennätys oli Jani Sievisen nimissä Barcelonan olympiauinneista lukemin 54,57. Kuznetsov eteni semifinaaleihin 16:ntena.

Kuznetsov päivitti välierissä nuorten SE-aikaansa vielä 3 sadasosalla. Uusi ennätysaika on 54,39 ja sillä Kuznetsov sijoittui välierissä 15 sijalle.

– Vaikea sanoa, mitä ajattelen. 54 sekunnin raja on minulle ihan mahdollinen ja sen olisi pitänyt rikkoutua. Aamuun verrattuna uinti oli parempi sekä teknisesti että taktisesti, mutta jotenkin maaliintulo ei osu, kun voimat ovat vähissä. Maaliintulossa menetettiin varmaan ne neljä kymmenystä.

– Finaaliin pääsy olisi ollut ihan realistinen. Mutta aikuisten kisoissa sitten!

Kuznetsov alitti nuorten EM-uinneissa kolmesti nuorten SE-ennätyksen. Tästä huolimatta perfektionistiksi itseään kuvaileva uimari arvioi kokonaissuoritustaan kouluarvosanalla seitsemän. Oma ennätys satasen perhosuinnissa on kuitenkin 54,21 viime kesän SM-uinneista Tampereelta.

– Kokonaisuudessaan ihan hyvät kisat. Kisoihin osallistuminen tuli aika yllätyksenä, koska sain Suomen passin vasta kaksi viikkoa sitten, ja SM-kisoissa meni nilkka, mikä on haitannut jonkin verran uintia. Jos antaisin kouluarvosanan niin tyydyttävä eli seiska.

Helsingfors Simsällskapin Laura Lahtinen jäi aamun alkuerissä 100 metrin rintauinnin välieräpaikasta vain 23 sadasosan päähän ajalla 1.11,21 sijoittuen 23:nneksi. Lahtinen ei jäänyt kauaksi viikon takaisten Suomen mestaruuskisojen vauhdistaan, jolloin hän pysäytti kellot aikaan 1.10,93. Silja Känsäkosken nuorten SE 1.08,82 on vuodelta 2014.


Lisää valokuvia NEM-kisojen Facebookissa ja Instagramissa

Kisasivut: www.ejc2018.fi 

Tulospalvelu: ejc2018.microplustiming.com 

Livestriimi: www.dailymotion.com/lentv