Kovia tuloksia uimahyppyjen SM-kisoissa

#UUTINEN 8.6.2015

Viikonloppuna Helsingin Mäkelänrinteessä hypättiin tasokkaat SM-kilpailut. Iira Laatunen ja Jouni Kallunki saavuttivat kansainvälisestikin kovat pisteet ja nuoret olivat todella liekeissä.

Jouni Kallunki puristi SM-kisoissa niin kovan tuloksen, että sama tulos maailmancupissa saattaa riittää jopa olympiapaikkaan. Kuva: Jussi Salminen

Jouni Kallunki paransi MM-kisanäyttöjään SM-kisojen kolmen metrin ponnahduslaudalla. Kallunki sai 395,80 pistettä, kun MM-kisojen A-raja on 395,00. Tulos on todella kova, sillä MM-raja on asetettu edellisten kisojen 18 parhaan joukkoon, eli semifinaaliin. Kazanin MM-kilpailuissa finalistit, eli 12 parasta, saavat paikan Rion olympialaisiin, ja loput paikat jaetaan myöhemmin kisattavissa maailmancupin kisoissa. Kallungilla on nyt raja Kazanin kisoihin sekä metrillä että kolmosella.

Iira Laatunen vahvisti myös MM-kisojen A-rajansa metrin ponnahduslaudalla voittaen pistein 234,70. Laatunen onnistui hyvin myös parinsa Taina Karvosen kanssa kolmen metrin parihypyissä, joka heillä on ohjelmassa Rostockin EM-kisoissa tällä viikolla.

Näin kovaa kisaa ei ole Suomessa ennen nähty

Nuorissa tehtiin historiallisen kovaa tulosta SM-telineillä. Saija Paavola ja Roosa Kanerva ylsivät omissa ikäluokissaan koviin SM-luokan tuloksiin metrin ponnahduslaudalla.

C-tyttöjen metrillä koettiin jotakin ennennäkemätöntä, kun kaikki mitalistit saavuttivat SM-luokan tuloksen järjestyksessä Ruska Lehtonen (236,15), Anni Paloheimo (235,10) ja Tea Paavola (231,30).

Nuorien esiinmarssi oli ihailtavaa, mutta ennakoitua. Kaikissa ikäluokissa riitti huippusuorituksia jokaiselle kisapäivälle. Ensi vuonna nuorten EM-tasolle on luvassa uusia nimiä.

Vilkas arvokisakesä

EM-kilpailut kisataan Saksan Rostockissa. 9.–14. kesäkuuta käytävissä kilpailuissa Suomea edustavat Taina Karvonen, Iira Laatunen, Jouni Kallunki ja Otto Lehtonen. Kisasivut löytyvät osoitteesta www.emrostock2015.com 

Kesälajien universiadit koittavat Etelä-Korean Gwangjussa 3.–9. heinäkuuta, ja Suomesta lähtee viisi hyppääjää, EM-nelikon lisäksi myös Heikki Mäkikallio.

MM-kilpailut järjestetään 24.7.–2.8. Kazanissa. Kisojen tulosrajan ovat saavuttaneet Taina Karvonen, Iira Laatunen ja Jouni Kallunki.

Uimahypyt Urheiluruudussa

Uimahyppyjen SM-kilpailuista löytyy uutissähke Ylen Urheiluruudussa sunnuntaina 7.6. (noin 15:00 alkaen): areena.yle.fi