JoUS valittiin Vuoden sinettiseuraksi 2017

#UUTINEN 30.1.2018

Alueellisia urheilugaaloja juhlittiin ympäri Suomen viime viikonloppuna, ja lisää aluegaaloja on luvassa. Pohjois-Karjalassa jaettiin myös Olympiakomitean valtakunnallinen huipputunnustus, kun JoUS palkittiin 620 ehdokkaasta.

Helena Jolkkonen ja Marjo Siintomaa-Toljander edustivat Joensuun Uimaseuraa Pohjois-Karjalan Urheilugaalassa.

Joensuun Uimaseura on valittu Olympiakomitean toimesta vuoden 2017 Sinettiseuraksi. Palkinnoksi laadukkaasta seuratyöstä seuralle myönnetään Olympiakomitean ja Gasumin 5000 euron palkinto, joka luovutettiin Pohjois-Karjalan liikunnan Urheilugaalassa 26.1.2018. Joensuun Uimaseuran toiminnassa toteutuvat esimerkillisesti kaikki laadukkaan seuratoiminnan osa-alueet.

– Joensuun Uimaseura on hieno esimerkki nykyaikaisesta ja monipuolisesti lapsia, nuoria ja aikuisia liikuttavasta urheiluseurasta, johon kaikki ovat tervetulleita. Seuran toiminta on saanut kiitosta muun muassa yhdessä tekemisestä, monipuolisista harjoituksista, yhteistyöstä muiden lajien kanssa sekä hyvästä viestinnästä, sanoo Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja.

Palkintorahoille ei ole vielä sovittua kohdetta, mutta seuran toiminnanjohtaja Marjo Siintomaa-Toljander uskoo palkinnon menevän nuorten toiminnan kehittämiseen.

– Olemme todella otettuja tästä tunnustuksesta. Ehkä järjestämme seuraväelle leirin tai muuta mukavaa, hän sanoo.

Seurassa panostetaan muutenkin yhteisöllisyyteen ja mukavaan yhdessä tekemiseen. Kaikista huolehtiminen on seuralle kunnia-asia.

– Olitpa harrastaja, kisaaja, vanhempi, uimari, hyppääjä, valmentaja, ohjaaja tai yhteistyökumppani: kaikkia kohdellaan samalla tavalla, Siintomaa-Toljander sanoo.

Yhdessä tekeminen on innostanut myös urheilijoiden huoltajat tiiviisti mukaan seuran toimintaan. Seuran järjestämissä tapahtumissa ja kilpailuissa vapaaehtoistehtävissä toimii vuositasolla noin 50-100 huoltajaa.

– Kaikki valmennusryhmät kokoontuvat pelituokioihin tai pulkkariehaan kauden alussa ja lopussa. Kurssilaisille järjestämme aina kauden päätteeksi Vesiriehan, jossa vanhemmat ja lapset saavat touhuta uimahallissa erilaisissa rastipisteissä, Siintomaa-Toljander kertoo.

 Seuran sisäinen viestintä toimii mallikkaasti, ja valmentajat pääsevät mukaan kehittämään seuran toimintaa. Lisäksi valmentajien viihtymisestä huolehditaan esimerkiksi yhteisten illanviettojen muodossa.

– Jos valmentajat eivät pääsisi mukaan toiminnan suunnitteluun, niin sitoutuminen olisi varmasti ihan eri tasolla, Siintomaa-Toljander sanoo.

Suomessa on 620 Sinettiseuraa, jotka ovat lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja. Näiden seurojen toimintaa määrittelevät yhdessä asiantuntijoiden kanssa laaditut Sinettikriteerit, jotka perustuvat lasten ja nuorten urheilun laatutekijöihin.

– Olemme saaneet Gasumin kannustuspalkinnoista hyvää palautetta seuraväeltä. Sinettiseuratoiminnan avulla haluamme kannustaa seuroja kehittämään toimintaansa, siten että se innostaa lapsia, nuoria ja aikuisia osallistumaan ja toimimaan seurassa. Lapsi saa Sinettiseuratoiminnasta hyvän pohjan niin urheilijan kuin liikkujan polulle, kertoo Alaja.

Uimaseuroille palkintoja

Muun muassa Hämeen, Kainuun ja Satakunnan alueelliset Urheilugaalat ovat vielä pitämättä, mutta viime viime viikonloppuna uimaseuroille on jaettu ainakin seuraavia tunnustuksia:

 

Keski-Suomen Liikunta

Vuoden joukkue: Kampuksen Plaanin SM-viestijoukkue (Susanne Hirvonen, Marlene Niemi, Mimosa Jallow  ja Jenni Moisio)

Lajien urheiluteot: Uinti: Leo Lähteenmäki (MM-pronssi) sekä Swimming Jyväskylä (Vesi kuuluu meille kaikille -hanke)

Katso lisää https://www.kesli.fi/?x254116=507704

 

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta

Vuoden valmentaja: Juha Juopperi (OU)

Katso lisää http://www.kaleva.fi/urheilu/pohjois-pohjanmaan-urheilugaalassa-palkittiin-vuoden-2017-parhaita-enni-rukajarvi-paras-urheilija-karppanaiset-vuoden-joukkue/783060/

 

Pohjois-Karjalan Liikunta

Vuoden Sinettiseura (koko maan): Joensuun Uimaseura

Vuoden urheiluseura Pohjois-Karjalassa: Joensuun Uimaseura

Vuoden liikuttaja Joensuussa: Joensuun Uimaseura