Joukkue uinnin MM-kilpailuihin on valittu

#UUTINEN #UINTI 2.6.2022

Suomen uintijoukkue Budapestin pitkän radan MM-kilpailuihin on valittu.

Joukkueessa on viisi uimaria: Mimosa Jallow, Veera Kivirinta, Ari-Pekka Liukkonen, Matti Mattsson sekä Fanny Teijonsalo.

– Suomesta lähtee pieni, mutta kokenut joukkue. Kaikilla on onnistuessaan mahdollisuudet jatkopaikkoihin ja sitä kautta menestykseen. Suurimmalla osalla kausi on ollut katkonainen muun muassa koronaviruksen vuoksi, joten viimeisten viikkojen valmistautuminen ratkaisee, kuinka kisat tulevat onnistumaan, maajoukkueen päävalmentaja Eetu Karvonen sanoo.

Muutamat poisjäännit MM-kilpailuista syövät hieman menestyspotentiaalia, mutta päävalmentajan mukaan tavoitteena on silti viime vuoden superonnistumisten jälkeen ylläpitää onnistumisen kulttuuria arvokilpailuissa.

– Veera Kivirinta sekä Mimosa Jallow ovat esitelleet erinomaista vauhtia kevään kilpailuissa ja odotankin, että koko joukkueen vauhti paranee isolla estradilla, Karvonen toteaa. 60

Uimareiden sekä päävalmentajan lisäksi Budapestin MM-joukkueeseen kuuluvat valmentaja Marko Malvela, fysioterapeutti Teemu Leinonen sekä joukkueenjohtajaksi nimetty Krista Salonen

Uinnin MM-kilpailut järjestetään Budapestissä 18.6–3.7.2022. Tapahtumassa kilpaillaan ratauinnissa, uimahypyissä, avovesiuinnissa, taitouinnissa sekä vesipallossa. 

– Olympialaisten jälkeiset MM-kilpailut ovat aina yllätykselliset, kun maailmalla nousee uusi sukupolvi uimareita mukaan. Olympialaisissa epäonnistuneet tai karsiutuneet uimarit ovat nälkäisiä ja haluavat nyt näyttää kykynsä maailmalle. Osa maailmantähdistä on vaihtanut valmentajiaan sekä harjoitusolosuhteitaan, joten odotan mielenkiinnolla miten heidän muutokset vaikuttavat tulostasoon. Odotan mielenkiintoisia kilpailuja, jotka antavat osviittaa siitä, mikä maailman uintitaso tulee olemaan seuraavat kolme vuotta, Karvonen sanoo. 

Koronaviruksen vuoksi useamman kerran siirretyt kilpailut osuvat samaan ajankohtaan Tampereella järjestettävien uinnin pitkän radan SM-kilpailujen kanssa, jotka uidaan 30.6–3.7.2022. MM-edustajat ehtivät kuitenkin mukaan SM-kisoihin.

Edellisen MM-mitalin pitkän radan kilpailuista Suomi on saavuttanut vuonna 2013 Barcelonasta, kun Matti Mattsson ui pronssia 200 metrin rintauinnissa.