Mimosa Jallow räjäytti Tanskassa asuneen PE:n!

#UUTINEN 4.8.2018

Mimosa Jallow ja Ida Hulkko järjestivät suomalaisohjelmaa Glasgow'n EM-uintien lauantai-iltaan. Välierissä nähdään nälkäisiä suomalaisia, joilla kiiluu ennätykset silmissä.

Mimosa Jallow starttasi sellaista vauhtia, että Pohjoismaiden ennätyksestä lensi pölyt. Kuva: Jussi Salminen

Mimosa Jallow yltyi päämatkansa 50 metrin selkäuinnin alkuerissä huippulentoon. Hän kiiti aikaan 27,42 parantaen omaa Suomen ennätystään jopa 0,39 sekuntia ja Pohjoismaiden ennätystäkin 0,21 sekuntia. Tähän asti Pohjolan nopein oli Tanskan Mie Nielsen vuoden 2015 MM-uinneista. PE-tulos oli Jallow'lle ensimmäinen ja hän kohosi myös kauden Euroopan tilaston kolmanneksi.

– Tuntuu tosi hyvältä, uinti oli vahva, ja tavoite oli voittaa oma erä ja se olikin aika kova erä, Jallow iloitsi.

Samaisessa erässä Brittien Georgia Davies kellotti Euroopan ennätyksen 27,21, joka on nyt siis Jallow'llakin vain parin kymmenyksen päässä. Jallow ui lauantai-iltana semifinaaleissa alkuerien kolmanneksi nopeimpana Suomen aikaa klo 19.49.

Vilma Ruotsalainen onnistui selkäuintisprintissä myös mainiosti. Hän venyi omaan ennätykseensä yli kahdella kymmenyksellä. 30,04 oli jo hyvin lähellä puolen minuutin alitusta.

– Sitä minä kyllä vähän tavoittelinkin, mutta olen tosi iloinen. Tuntui hyvältä lähteä uimaan toista lajia, Ruotsalainen kertoi.

Hulkko perusuinnilla semifinaaleihin

Ida Hulkko venyi 100 metrin rintauinnissa välierävauhtiin. Hän kellotti 1.08,48. Tulos uupui vain kolme sadasosasekuntia Hulkon omasta parhaasta ja vei hänet 14. nopeimpana jatkoon.

– Hyvä fiilis, että vaikka ei ihan ennätykseen päässytkään, niin semifinaaliin kuitenkin ja illalla pääsee uudestaan uimaan. Aika lailla yllätyksenä se tuli ja sellaista perusuintia se oli, Hulkko iloitsi.

Naisten 100 metrin rintauinnin välierät uidaan lauantaina Suomen aikaa klo 19.31.

Jenna Laukkanen oli todella lähellä välieriä, hän ui ajan 1.08,56 ja oli jaettu 18:s Hollannin Tes Schoutenin kanssa. Varasijalla olevien uimareiden välillä tarvittiin vielä uusintauinti, johon molemmat lähtivät mukaan. Laukkanen oli uusintauinnissa nopeampi ajalla 1.09,38, ja Schouten vielä hylättiin. Näin Laukkanen joutuu seuraamaan semifinaaleja ensimmäisenä varauimarina. Veera Kivirinta ui samalla matkalla sijalle 47 lukemin 1.12,00.