Hulkko ja Kasvio loistavassa vedossa uinnin maailmancupissa

#UUTINEN #UINTI 22.10.2023

Uinnin maailmancupin viimeisenä kisapäivänä Budapestissa nähtiin yksi suomalainen illan finaaleissa, kun Tatu Tampereen Ida Hulkko hyppäsi altaaseen naisten 50 metrin rintauinnin finaalissa.

Hulkko ui aamun alkuerissä ajan 30,90 ja oli erien viides. Iltajaksolla tamperelainen pysäytti kellot aikaan 31,10 ja sijoittui kuudenneksi. Aamun alkuerien jälkeen uimari oli tyytyväinen uintiin ja aikaan, vaikka alkuviikon treenikuvaukset vähän painavatkin.

– Eilen oli vähän haasteita satasella, mutta askelia on otettu eteenpäin. Tosi paljon on tekniikan kanssa väännetty ja ei meinaa löytyä omaa tekemistä. Kovempaa tuli kuin MM-kisoissa ja se tietää, että kunto on kohdillaan, kun vain saisi palaset loksahtamaan ja se näkyisi sitä kautta loppuajassa.

Illan finaalin jälkeen Hulkko oli aamun tapaan tyytyväinen ja kertoi, että kahden viikon takaisesta Berliinin maailmancupista on menty eteenpäin. Uimarin mukaan alle tarvitaan vielä tasaisia perussuorituksia ja luottamusta omaan tekemiseen.

– Finaali meni aika lailla samaan reikään kuin aamun uinti. Huomaa, että ei ihan löydy vielä itseluottamusta tai perusuintia, vaan yritän vähän lisää ja keksiä uutta. Pitää malttaa uida omaa uintia ja tekemistä. Kyllä se sitä kautta tulee, Hulkko kertoo.

Hulkko nähtiin kisa-altaassa myös lauantaina 100 metrin rintauinnin alkuerissä. Uimari oli 11:s ajalla 1.09,43.

Simmis Grania edustava Louna Kasvio ui lauantaina upeasti viidenneksi naisten 400 metrin sekauinnissa. Kasvion aika oli 4.50,72. Kasvio nähtiin perjantaina 400 metrin vapaauinnin alkuerissä ja hän pysäytti kellot aikaan 4.20,24 ja oli 14:s. Tänään sunnuntaina nuori lupaus ui 800 metrin vapaauinnissa sijalle 10. ajalla 8.52,82.

Ari-Pekka Liukkonen ui Budapestissa kolme lajia. Päämatkallaan 50 metrin vapaauinnissa hän oli 15:s kellottaen ajan 22,74. Lauantaina uidussa 100 metrin vapaauinnissa Liukkonen oli 37:s (51,81). Sunnuntaina jyväskyläläinen nähtiin miesten 50 metrin perhosuinnissa sijalla 28. (25,24). Satasen alkuerien jälkeen Liukkonen oli tyytyväinen hyvään starttiinsa, jota lähdetään nyt siirtämään uimarin päämatkalle.

– Kauden paras satanen luonnollisesti, kun ei ole tullut uitua hetkeen ja siitä on hyvät fiilikset. Tosi hapottava veto kaiken kaikkiaan, mutta tähän kohtaan kautta hyvää vaihtelua. Tärkeintä oli saada startti toiminaan ja selkeästi se nyt satasella tuli. Haaste on saada se myös finstan vapariin ja siinä on tekemistä tuleville viikoille, Liukkonen kertoo.

Cetus Espoon Fanny Teijonsalon kisaviikonlopun lajivalikoimassa oli neljä lajia. Perjantain 50 metrin vapaauinnissa hän ui ajan 25,56, jolla hän oli sijalla 12. Samana päivänä uidussa 50 metrin selkäuinnissa Teijonsalo ui sijalle 10. ajalla 28,80. Lauantaina hän ei startannut 100 metrin selkäuinnin alkuerissä. Viimeisenä kisapäivänä käydyissä naisten 100 metrin vapaauinnin alkuerissä Teijonsalo pysäytti kellot aikaan 56,62 ja hän oli sijalla 18.

Kokonaisuutena Teijonsalo oli viikonloppuun tyytyväinen. Uimarille jäi käteen kilpailuista kaikin puolin hyvä fiilis ja hän oli helpottunut, että tulokset ja tekemisen taso olivat paljon parempaa kuin Berliinissä.

– Tänne tullessa oli vähän pientä flunssan oiretta, niin jätin eilen satasen selkää väliin ja siitä selvittiin sillä. Tänään satasen vaparissa startti ja pintautuminen oli vähän hähmäsiä, mutta uinti oli onnistunut. Selkeästi siis plussan puolelle. Nyt vain lisää treeniä ja herkistellään lyhyen radan EM-uinteihin, Teijonsalo analysoi kisaviikonloppuaan.

Samaa seuraa edustava Anna Kotonen ui viikonloppuna naisten 50 metrin ja 100 metrin vapaauinnin, 50 metrin selkäuinnin ja perhosuinnin alkuerissä. Finstan (50 metriä) vapaauinnissa Kotonen oli sijalla 28:s (26,73) ja satasella 26:s (58,60). Perjantaina 50 metrin selkäuinnissa hän kellotti ajan 30,92 ollen 29:s. ja lauantaina 50 metrin perhosuinnissa Kotonen ui sijalle 29. (28,75).

Kaikki tulokset | Kuuntele suomalaisten kommentit