Dresdenistä haettiin tukku nuorten EM-kisarajoja

#UUTINEN #UIMAHYPYT 2.5.2019

Nuoret uimahyppääjät kisasivat viime viikonloppuna perinteisessä ja tasostaan tunnetussa juniorikisassa Saksassa. Mitalit jäivät tällä kertaa Dresdeniin mutta arvokisarajat paukkuivat.

Suomalaiset kisasivat kuuden juniorin voimin International Youth Diving Meetissä Dresdenissä. Mukana olivat Lauren Hallaselkä, Nea Immonen, Odessa Käck, Ruska Lehtonen, Pinja Pylkäs ja Ronja Rundgren. Saaliina oli seitsemän finaalipaikkaa ja kaikille nuorten EM-kisarajat.

Parhaasta tuloksesta ja sijoituksesta vastasi Immonen, joka hyppäsi A-sarjan metrin ponnahduslaudan finaalissa neljänneksi jääden pronssimitalista vain kuuden pisteen päähän. 361,35 oli viikonlopun ainoa suurmestariluokan tulos.

Dresdenin ensikertalaiset Käck ja Pylkäs saivat kokemusta isojen kisojen finaalissa hyppäämisestä, Käck B-sarjan kerroksilla ja Pylkäs B-sarjan metrillä. Molemmat olivat finaaliensa 11:iä saavuttaen nuorten EM-kisarajat, Käck A-rajan ja Pylkäs B-rajan.

A-sarjan kerrosfinaalissa nähtiin rutiininomaisesti kaksi suomalaista. Rundgren sijoittui seitsemänneksi ja Lehtonen 11:nneksi.

Ensimmäistä vuottaan A-sarjassa hyppäävä Lauren Hallaselkä eteni finaaliin molemmilla laudoilla, mutta loppukilpailut eivät sujuneet suunnitelmien mukaan. Metrillä hän oli seitsemäs ja kolmosella 11:s.


Kisasivut