Cetus ja Aurajoen Uinti juhlivat Rolloissa

#UUTINEN 16.6.2013

Kauden tiivistunnelmaisin uintitapahtuma on kisattu Vaasassa. Yli 750 uimarin Rollo-uinnit päättyivät sunnuntaina Helsingfors Simsällskapin kisaennätysiloitteluun viimeisessä lajissa.

Rollo-uinnit tuottivat tänä vuonna seitsemän uutta kisaennätystä, joista yksi syntyi viestissä ja yksi viestin aloitusosuudella. Viime vuonna ennätyssaldo oli kuusi. Lilli Louhikoski (Poseidon), Anniina Kallio (RaisU), Sylvia Kuusisto (AUi), Väinö Koponen (LaUS), Ibrahim Ezzat (AUi) ja Sergey Kuznetsov (Cetus) sekoittivat historian kirjoja henkilökohtaisissa lajeissa. Simmiksen viestipojat Santeri Hölttä, Kirill Egorov, Niki Karlsson ja Elias Herlevi puolestaan petrasivat yli neljä sekuntia vapaauintiviestin Rollo-ennätystä.

Pisteet ja mitalit keskittyvät yhä harvemmille seuroille

Kisojen suurimman pistesaaliin vei jälleen Espoon Cetus. Sen 66 uimarin joukkue keräsi 267 pistettä. Kakkossijasta tiukan taiston kävivät Varsinais-Suomen seurat Aurajoen Uinti ja Raision Urheilijat. Turkulaiset saivat 193 pistettä (28 uimaria) ja raisiolaiset kahdeksan pistettä vähemmän (31 uimaria). Neljänneksi sijoittui Simmis (163 pistettä) ja viidenneksi Lahden Uimaseura (136 pistettä).

Mitalitaulukossa kärkipaikan vei Aurajoen Uinti. Se sai Cetuksen tapaan yhteensä 20 mitalia, mutta kultamitalien määrä ratkaisi mitalitaulukon voiton turkulaisille. Toinen taistelupari mitaleissa oli Simmis ja LaUS, molemmille 10 mitalia.

Yhteensä 18 seuran uimarit napsivat Vaasassa Rollo-mitaleita. Kahdeksan parhaan joukkoon pisteille ui 34 seuraa, mikä on tuntuvasti vähemmän, kuin aikaisempina vuosina, sillä viitenä aikaisempana vuotena pisteseuroja on ollut selvästi yli 40.

Kisatuloksia 

Rollo-huumaa Vaasassa vielä kolme päivää!

Tunnelma Vaasan Rollo-uinneissa oli huikea. Innostuksen aiheuttama meteli uimahallilla oli korvia huumaava, varsinkin viesteissä. Kisapäivien oheisohjelmissa on niin ikään näkynyt punaposkisia lapsia, tarjolla on ollut muun muassa seinäkiipeilyä vanhan vesitornin sisällä. Rollo-leiri jatkuu Vaasassa keskiviikkoon asti.

Rollo-leirin ohjelmaa

Maanantai

Leiriohjelmaa uimahallilla ja ympäristössä
Vesipalloturnaus

Tiistai

Leiriohjelmaa uimahallilla ja ympäristössä
Rollo-disco 

Keskiviikko

Viestikarnevaali
Rollo-päättäjäiset 

www.vus.fi