ÅSK korjasi Porin IKM-kisojen pistepotin

#UUTINEN 29.6.2015

Porissa sunnuntaina päättyneissä ikäkausimestaruusuinneissa uitiin kaikkiaan peräti 18 uutta IKM-kisaennätystä. Suurseurat kävivät tiukkaa taistoa piste- ja mitalitilastojen kärkipaikoista.

Turun Uintiklubi ÅSK purjehti Porin IKM-uintien pistetaulukon voittoon. Parhaiten kahdeksan parhaan joukkoon lajeissa uineet ÅSK:n uimarit toivat seuralleen 515 pistettä, 45 enemmän kuin kakkoseksi sijoittunut viime vuoden mestari Helsingfors Simsällskap. HSS nujersi tiukalla kahdeksan pisteen erolla Espoon Cetuksen. Kärkikolmikonkin takana käytiin tasaista vääntöä pistetaulukon sijoista.

Mitalitaulukossa kärkikolmikko oli sama, mutta hieman eri järjestyksessä. HSS oli pitelemätön voittamalla peräti 22 kultamitalia. ÅSK voitti 15 kertaa ja Cetus 10.

Kisat onnistuivat mainiosti ja keskustan uimahalli pullisteli väkeä koko viikonlopun ajan. Ainoastaan äänentoisto aiheutti harmia niin kilpailijoille, yleisölle kuin kisajärjestäjillekin. Laitteet ylikuumenivat ja aiheuttivat siksi kiusallisia katkoja laitteiston toimintaan.

– Porissa nähtiin hurja määrä ennätyksiä, toimitsijoita oli hyvin ja kisakoneisto toimi moitteettomasti. Vain kuulutuksen pettäminen jäi harmittamaan, tuomaritarkkailija Christiina Nokkala sanoi.

Paikallispörssissä ei mitaleita

Paikalliset uimarit eivät mitaleilla juhlineet, mutta hyviä suorituksia nähtiin tukkukaupalla. Lähimmäs mitalia pääsi sunnuntaina Porin Uimaseuran Anniina Murto, joka jäi pronssimitalista harmillisesti vain kuusi sadasosaa sijoittuen neljänneksi 14-vuotiaiden tyttöjen 100 metrin rintauinnissa.

Saman seuran Lauri Törmä ylsi niin ikään neljänneksi 15-vuotiaiden poikien 100 metrin perhosuinnissa. Törmä jäi mitalista 43 sadasosaa.

PUS:n Janina Ollikainen oli viides 15-vuotiaiden tyttöjen 400 metrin sekauinnissa.