Vuoden viimeiseltä maajoukkueleiriltä kiriä kavereista

#TARINA #UINTI 6.11.2020

Uinnin aikuisten maajoukkueet leireilevät keskiviikosta lauantaihin Kuortaneella. Kyseessä on vuoden viimeinen maajoukkueleiri. Kuortaneella mukana ovat maajoukkue, preseniorit sekä huippuryhmästä Leo Lähteenmäki ja Antti Latikka.

Kemin Työväen Uimareiden Ronny Brännkärrillä on takanaan hyvä nousujohteinen kausi, vaikka keväällä harjoitteluun tuli muutoksia koronatilanteen vuoksi.

– Hallitilanne oli silloin hankala, mutta syksy lähti sitten hyvin käyntiin ja sain hyvin treenattua. Loppukauteen tavoitteena on saada SM-kisoista mahdollisimman hyvät sijoitukset ja sitä kautta ensi kaudelle hyvät pohjat, Brännkärr kertoo.

Brännkärr kertoi torstaina, että maajoukkueleiri oli lähtenyt kevyesti käyntiin.

– Ehkä tämä tästä vielä kovenee ja ainakin saa kiriä kavereista, mikä on kyllä kiva.

Cetusta edustava Fanny Teijonsalo muutti syksyllä Jyväskylään ja on nyt totutellut uuteen arkeen ja uusiin treenikuvioihin.

–Syyskuu oli totuttelua ja rutiinien löytämistä, ja sen jälkeen on lähtenyt kaikki todella kivasti pyörimään. Uusi valmennus ja isossa ryhmässä uiminen tuo paljon motivaatiota. On kiva, kun on paljon maajoukkueuimareita kirittämässä treeneissä, ja onhan Jyväskylässä älyttömän hyvät olosuhteet harjoittelulle, Teijonsalo kertoo.

SM-kisoista Teijonsalo tavoittelee ennen kaikkea hyvää ponnahduslautaa keväälle.

– Minulla on ollut pari pienempää loukkaantumista tässä, jotka ovat hieman hidastaneet, mutta ei onneksi mitään isompia ongelmia. SM-kisat ovat tietyllä tavalla siis kauden aloitus, joista haen tietysti hyviä suorituksia ja uusia ennätyksiä.

Myös Uinti Tampereen Jenna Rajahalme hakee Espoonlahden joulukuun SM-kisoista ennätyksiä omilla matkoillaan.

– Minulta puuttuu myös vielä EM-uinteihin 400 metriltä raja, niin sitä voi tietenkin myös vielä yrittää.

Rajahalme vaihtoi juuri ennen korona-ajan alkua Uinti Tampereeseen. Treenit uuden seuran kanssa ovat sujuneet hyvin.

– Aluksi oli toki vähän outoa, kun vaihtui valmennustekniikat ja treeniympäristöt, mutta nyt kun olen ehtinyt tottumaan, niin kaikki on sujunut oikein hyvin ja olen hyvin löytänyt omaa uintia taas, Rajahalme kertoo.

Asiasanat

Uintimaajoukkue