Uimahyppyjen nuorten SM-mitaleista kilpaillaan Helsingissä

#UUTINEN #UIMAHYPYT 28.10.2021

Yleisö on tervetullut seuraamaan uimahyppyjen nuorten SM-kisoja.

Uimahyppyjen nuorten SM-kilpailut järjestetään Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa perjantaista sunnuntaihin 29.–31. lokakuuta. Uimaliitto järjestää SM-kilpailut yhteistyössä Uimahyppyseura Tiirojen kanssa

Nuorten Suomen mestaruuskilpailuissa kilpaillaan seuraavissa ikäluokissa:

A-tytöt ja A-pojat: 2004-2003-2002 syntyneet*
B-tytöt ja B-pojat: 2007-2006-2005 syntyneet*
C-tytöt ja C-pojat: 2009-2008 syntyneet
D-tytöt ja D-pojat: 2010 syntyneet ja nuoremmat (Voi osallistua C-ikäsarjaan)

NSM-kilpailujen aikataulun näet tästä.

Yleisö on tervetullut seuraamaan uimahyppyjen nuorten SM. Kilpailut alkavat perjantaina kello 14 ja lauantaina sekä sunnuntaina kello 10.

Nuoret uimahyppääjät valmiina NSM-kisoihin

Uimahyppyseura Tiiroja edustava Odessa Jääskeläinen tavoittelee nuorten SM-kilpailuista paikkaa Helsingissä joulukuussa järjestettäviin Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin. Nuorten maajoukkueeseen kuuluva 13-vuotias Jääskeläinen kertoo, että hänen valmistautumisensa tämän viikon kisoihin on sujunut hyvin ja kilpailu PM-kisapaikasta on kovaa.

– Tällä hetkellä vahvin telineeni on kerros, mutta harjoittelen sekä hyppään kaikkia telineitä. Toivon pystyväni kilpailemaan tasavahvasti kaikilla telineillä mahdollisimman pitkään. Tavoitteenani on saavuttaa uimahypyissä oma huipputaso. Ensikauden tavoitteenani on nuorten EM-kilpailut ja unelmoin tulevaisuudessa olympialaisiin osallistumisesta, Jääskeläinen kertoo.

Oulun Uintia edustavat seurakaverit Matleena Paalanen ja Mona Härö tavoittelevat NSM-kisoissa mahdollisimman onnistuneita hyppyjä ja valmistautuminen kisoihin molemmilla on sujunut hyvin.

Reilu vuoden tunteneet 13-vuotiaat kaverukset ovat löytäneet lajin pariin reilu neljä vuotta sitten ja kannustavat sekä rohkaisevat toisiaan tekemään uusia hyppyjä.

– Lajissa parasta on onnistumisen ilo sekä motivoivat ja kivat valmentajat ja kaverit. Haluamme lajin parissa oppia uutta sekä pitää hauskaa, Paalanen ja Härö iloitsevat.

Julia Lindellin tavoitteena kisoissa on suorittaa mahdollisimman hyvä hyppysarja ja iloita siitä. Kokkolan Uimaseuraa edustava 12-vuotias Lindell on pienestä pitäen viihtynyt vedessä ja innostui uimahallissa näkemistään hyppääjistä. Kilpailu-ura uimahyppääjänä käynnistyi vuonna 2018 ja nyt hänellä on edessään ensimmäiset nuorten tason SM-kilpailut.

– Tavoitteenani uimahypyissä on oppia uusia asioita sekä kehittyä niiden suorittamisessa. Tavoitteeni ovat kasvaneet kehityksen mukana. Minulla on uimahyppyjen ohella useita muita harrastuksia ja niistä telinevoimistelulla on paljon yhteistä uimahyppyjen kanssa, Lindell kertoo.

Asiasanat

Uimahyppyjen NSM