Uimahyppyjen nuorten SM-kilpailuissa nähtiin loistavia tasonparannuksia

#UUTINEN #UIMAHYPYT 30.10.2021

Nuorten SM-kilpailuissa on mukana paljon lupaavia nuoria.

Nuorten SM-kilpailut kisataan Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa 29.–31. lokakuuta. Nuorten MM-kilpailuihin valmistautuville hyppääjille kyseessä ovat viimeiset kilpailut ennen joulukuun Kiovan arvokilpailuja.

Uimahyppyjen nuorten olympiavalmentaja Salla Sofieva on tyytyväinen nuorten SM-kisojen tasoon. Kahden kisapäivän jälkeen osallistujista seitsemän ylitti suurmestarirajan. Maajoukkueurheilijoiden tasoon kahden kisapäivän osalta hän on erittäin tyytyväinen. 

Lauren Hallaselkä ja Anni Paloheimo ylittivät podium-rajan kolmen metrin ponnahduslaudalla. 

Nuorten SM-kilpailuissa on mukana paljon lupaavia nuoria. C-tyttöjen sarjassa on tehty kerroksilla kaksi suurmestari-tulosluokkarajan ylitystä ja C-tyttöjen metrillä jopa viisi ylitti mestaritulosluokkarajan.

– Jos vertaan muutaman vuoden taakse, niin näissä kisoissa on ollut kivasti osallistujia muuallakin kuin metrin ponnahduslaudalla. Osallistujamäärät ovat nykyisin tasaisempia kaikilla telineillä, kun mitä ne ovat olleet aikaisemmin. Se on tosi hyvä merkki ja kertoo tietynlaisesta kansallisen tason noususta, Sofieva kertoo.

Nuorten SM-kilpailuissa on kutsuttu tuomaristopaneeli, joka takaa Sofieavan mukaan tietyn tuomaroinnin tason.

Hallaselkä ja Paloheimo tyytyväisiä omiin suorituksiinsa

Tiiroja edustava Lauren Hallaselkä voitti huippupistein (433,80) A-tyttöjen kolmen metrin ponnahduslaudan nuorten Suomen mestaruuden. Joulukuun nuorten MM-kilpailuihin Kiovaan tähtäävä Hallaselkä kertoi saaneensa hyvää kisakokemusta nuorten SM-kisoista ja oli tyytyväinen kisasuorituksiinsa.

– Oli hyvä saada myös nuorten SM-tasolta kisakokemusta joulukuuta ajatellen. Oli kiva kisata vielä ennen nuorten MM-kilpailuja metrin ja kolmen metrin ponnahduslaudat. Kilpailin viimeistä kertaa nuorten SM-tasolla ja oli hyvä päättää se kultamitaliin, Hallaselkä iloitsee.  

Anni Paloheimo keräsi myös loistavat pisteen A-tyttöjen kolmen metrin ponnahduslaudalla. Vantaa Divingia edustava Paloheimo sai pisteet 426,40 ja otti hopeaa. Nuorten MM-kilpailuja kohti Paloheimon treeni pysyy samana kuin tähän asti ja keskittyminen on kisasarjoissa.

– Lähden tekemään nuorten MM-kisoihin tekemään parhaani ja katsotaan sitten mihin se riittää, Paloheimo kertoo.

Nuorten MM-kisoihin lähtee Hallaselän ja Paloheimon lisäksi myös Odessa Käck, joka ei kilpaillut nuorten SM-kisoissa tänä viikonloppuna. Loukkaantumisesta kärsinyt Käck on kuntouttanut itseään ja tähtää nuorten MM-kisoihin.

Valmistautumisessa ja treenaamisessa Käck on käyttänyt apunaan fysioterapeuttia, jotta selkä saadaan pysymään kunnossa. NMM-kilpailuissa Käck hyppää vain yhden telineen, sillä ei loukkaantumisen vuoksi ehdi valmistelemaan kisasarjoja kaikille telineilleen.

– Tällä hetkellä fiilis ja kunto ovat hyvät. Olen pystynyt hyppäämään nyt kolme viikkoa ja keskittynyt metrin ponnahduslautaan, koska hyppään ainoastaan sen nuorten MM-kisoissa. Eteenpäin ollaan koko ajan kunnon suhteen menossa ja valmistautuminen kohti joulukuuta jatkuu samanlaisena. Lisätään treenejä vähitellen, Käck sanoo.

Asiasanat

Uimahyppyjen NSM